Jysk  Naturpleje boltrede sig igen på Langesø

Hvis man går rundt på Langesømessen og leder efter firmaet Jysk Naturpleje, så vil det være oplagt at gå langs søbredden. Firmaet deltog for tredje gang på messen, og traditionen tro var standen valgt med umiddelbar adgang til Langesø. Alt andet ville heller ikke være hensigtsmæssigt, når man som en del af sin deltagelse skal demonstrere sin Truxor grødeskærer. En placering dybt inde i skoven ville ganske enkelt ikke være det samme, selv om grødeskæreren er en amfibisk maskine.

En enkelt stand med en overdækning var alt, hvad firmaet behøvede, for når Truxor-maskinen var på land mellem demonstrationerne på søen, var den i sig selv rigeligt blikfang til at tiltrække de besøgendes opmærksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye og gamle kunder

- Vi blev for tre år siden kontaktet af arrangørerne bag Langesømessen, som mente det var noget for os at deltage. I begyndelsen var vi med for at møde nye kunder, og nu er vi med for at hilse på gamle kunder. Når man har været her nogle gange, så kender man pludselig mange mennesker, siger Jesper Handberg fra Jysk Naturpleje.

Firmaets historie blev indledt tilbage i 2000. Omdrejningspunktet var maskinel og manuel oprydning i vandløb, hvilket det også er i dag.

- Der er mange specielle vandløb, hvor det af naturmæssige hensyn ikke er til at komme til med en maskine. Man kan ødelægge mere end man gavner med en maskine. Den kan ikke tage hensyn til særlige vandplanter, men rydder alt på sin vej. Mange kommuner er opmærksomme på de særlige hensyn, og ønsker fortsat at vi rydder manuelt for dem, siger Jesper Handberg.

Alle søer tiltrækker

Det er nu fire år siden, han faldt over Truxor-maskinen på nettet. Hans eksisterende udstyr var ikke optimalt til en specifik opgave, så han gik til tasterne. Løsningen fandt han i en Truxor via Special Maskiner A/S.

Sammen med det øvrige materiel er Jesper Handberg i stand til at holde fire personer - inklusiv ham selv - beskæftiget året rundt. I højsæsonen for vandløbsarbejde, der løber fra midten af maj og frem til starten af november, er der fyldt yderligere på med folk for at kunne nå alle opgaverne. Vandløb, voldgrave, golfsøer, put and take-søer, natursøer m.fl. kræver alle en oprydning i ny og næ, og med den amfibiske Truxor kan det ske uden ødelæggelse af de omkringliggende arealer, pointerer Jesper Handberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uden for højsæsonen er det fortsat det våde grønne, der trækker. Her udfører Jysk Naturpleje blandt andet stianlæg, træbroer og trærydning på fugtige arealer.