Lyt til artiklen:

Dyrehave vokser

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Udvidelsen sker som led i, at den kommercielle skovdrift stopper i store dele af statens skove.

Hjortene i Jægersborg dyrehave nord for København har nu fået 230 hektar mere at boltre sig på.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dyrehaven er et unikt sted. Man kan opleve vildtlevende krondyr, dådyr og sikahjorte - mens man samtidig går rundt midt i UNESCO's verdensarv, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) i meddelelsen.

- Med udvidelsen får vi et endnu større sammenhængende område med en vildere natur, så Dyrehavens mange arter får endnu mere plads at brede sig på. Det kommer til at vrimle med gemmesteder for krybdyr, padder, insekter og fugle, siger miljøministeren.

Større variation

Udvidelsen sker som led i, at den kommercielle skovdrift stopper i store dele af statens skove, skriver Miljøministeriet.

Det betyder blandt andet, at endnu flere træer får lov til at blive gamle, falde sammen eller rådne i skovbunden - alt sammen med mål om at forbedre biodiversiteten.

rich-media-2
Der er omkring syv millioner besøgende hvert år i Dyrehaven. Foto: Colourbox.

Samtidig er der blevet fældet træer for at sikre en større variation og for eksempel give mere plads til store og gamle træer for at hjælpe en rigere natur på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop indviet

Der har gået græssende hjorte i Dyrehaven siden 1670, og i dag er der cirka 2.100 hjorte.

Hjortevildtet har formet Dyrehavens åbne landskab og frie udsyn, da de gnasker i både blade, skud, små træer og planter, så området ikke gror til. På den måde skaber de mere lys og dynamik til gavn for blandt andet svampe, insekter og padder.

Naturnationalparker tager næste skridt

Se også:

Naturnationalparker tager næste skridt

- Der er omkring syv millioner besøgende hvert år i Dyrehaven. Nu får de en endnu større dyrehave at udforske. Måske er man heldig at se natuglen, der tuder i træet. Der er fantastiske naturoplevelser i vente - for både store og små, siger miljøministeren.

I forbindelse med udvidelsen flytter Naturstyrelsen kronhjorte fra den "gamle" Dyrehave til den nye. En del af hegnet vil derfor blive stående i en periode for at sikre, at hjortene tager det nye område til sig.

Naturstyrelsen opgraderer med lejede skovmaskiner

Se også:

Naturstyrelsen opgraderer med lejede skovmaskiner

Den nye del af Dyrehaven blev indviet 7. april, hvor H.M. Dronning Mary blandt andet afslørede H.M. Kongens monogram på en ny, rød port og slap hjortene ud i den nye del af Dyrehaven sammen med miljøminister Magnus Heunicke.