Lyt til artiklen:

Brolæggerlegater til tre dygtige medaljesvende

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Foråret 2024 bringer stor hæder, medaljer og legater til nyuddannede brolæggersvende i øst og vest.

Med en nærmest uhørt men meget velfortjent medaljehøst kan brolæggeruddannelsen på skolerne i Horsens og København bryste sig med at have udlært tre usædvanligt dygtige brolæggersvende. Tilsammen hentede de to bronze- og én meget sjælden sølvmedalje som afslutning på uddannelsen i brolægning i foråret 2024.

Mangler brolæggersvende

Oldermand i Brolæggerlauget i DI Byggeri kunne i starten af maj måned overrække legater på 5.000 kroner til tre dygtige brolæggersvende, som alle er udlært i laugsfirmaer. I det jyske var det Martin Andersen fra laugsfirmaet Ribe Brolægning ved Flemming Hansen, som blev hædret med en bronzemedalje, mens Jan Bargsteen Oxland fra laugsfirmaet Ankersø Brolægning ApS i Esbjerg opnåede en helt usædvanlig flot medalje af sølv, som er fagets absolut højeste udmærkelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Oldermand Claus Johnsen ønsker Micke Graversgaard tillykke med det flotte resultat. Pressefoto.

- Det er en fornøjelse at ønske de dygtige brolæggere tillykke med de fornemme resultater. Erhvervsuddannelserne mangler unge mennesker, som gerne vil fordybe og dygtiggøre sig inden for håndværk, og det har vi brug for som samfund, forklarer borgmester Jesper Frost Rasmussen, og fortsætter: - Derfor er Esbjerg Kommune også aktivt involveret i at få flere unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse.

Royal bronze i København

På Next Uddannelser i København modtog sidste års Danmarksmester i Skills, Micke Graversgaard fra laugsfirmaet Dybdal Brolægning ApS, en flot bronzemedalje for sin svendeprøve, som desuden blev ledsaget af et kongeligt håndtryk på Københavns Rådhus den 7. maj 2024.