Lyt til artiklen:

Bjørn droppede maskinstationen og tog i skoven: Familien kommer i første række

00:00
Hastighed: ???x
03:08

Det er ingen hemmelighed, at sæsonen 2023 for mange maskinchauffører var et meget udfordrende år, hvor man tit kunne komme til at stå og vente forgæves på at komme afsted, samt når man så var kommet afsted, var man langt bagefter planen.

I podcast-serien Maskinstationen, som blandt andet kan findes på vores søstermedie Maskinbladet, har de haft Bjørn Guldhammer inde til en snak omkring året 2023 set fra en maskinchaufførs øjne og meget mere. Du kan lytte til podcasten herunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 

Se også:

https://www.maskinbladet.dk/podcasts?podcastid=11

- 2023 var årsagen til, at jeg ikke gad arbejde mere i maskinstationsbranchen, fortæller Bjørn Guldhammer, maskinfører.

Bjørn Guldhammer har en søn med autisme, og det kræver en mere struktureret hverdag for at få alle ender til at hænge sammen som familie med en søn med et særligt behov.

I 2023, hvor vejret drillede mere eller mindre hele sæsonen igennem, slog det bare hovedet på sømmet for Bjørn Guldhammer. Han ville i stedet prøve skovarbejdet.

For Bjørn Guldhammer er der ikke langt fra tanke til handling. Han havde en kammerat, der havde kørt i skoven i en del år. Den frie hverdag, hvor han selv kunne tilrettelægge sine dage, trak i ham.

- Hvis man vil sove en time længere, gør man bare det, eller har lyst til at tage tidligt hjem en eftermiddag, bare man har de aftalte timer fordelt over ugen, fortæller Bjørn Guldhammer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En speciel følelse

Bjørn Guldhammer beskriver en bestemt følelse, som landbruget kan give, som ikke mange andre fag kan give. Det er en følelse, som han vil komme til at savne.

Mig & Min Maskine: Renés nye Scorpion Giant tilbyder glimrende udsyn og store brændstofbesparelser

Se også:

Mig & Min Maskine: Renés nye Scorpion Giant tilbyder glimrende udsyn og store brændstofbesparelser

Følelsen af at have ydet en indsats og få det gjort til tiden, inden der kommer et regnvejr. En følelse af succes, når man står i værkstedet sent om aftenen med en øl i hånden og kan høre regnen på taget og tænke: 'Vi nåede det,' fortæller Bjørn Guldhammer og fortsætter.

- Næsten alle andre fag siger man: 'Hvad vi ikke når i dag, når vi nok i morgen,' men det giver ikke den følelse af succes på samme måde, som når man står der og er lykkedes med noget til tiden. Prisen for den følelse blev for stor derhjemme, for det kræver mange timer og mange skæve timer, siger Bjørn Guldhammer.

Herunder kan du se sidste gang, Maskinbladet besøgte Bjørn Guldhammer i marken.

Familien kommer altid først

Selv om Bjørn Guldhammer rigtigt godt kunne lide arbejdet på maskinstation samt sine kollegaer, kunne han ikke længere se sig selv i erhvervet som fast chauffør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette skyldes, at sønnen og hjemmet kræver en mere struktureret hverdag for at få enderne til at hænge sammen for familien i en travl hverdag.

- Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at savne maskinstationsarbejdet, og jeg tror heller ikke helt, jeg kan holde mig fra det. Jeg kommer nok ud og køre engang imellem. Det er godt, der altid er nogle, der kan bruge lidt hjælp, fortæller Bjørn Guldhammer.