Lyt til artiklen:

Anlægsgartner har behov for solide maskiner til de lidt skæve projekter

00:00
Hastighed: ???x
03:45

Pludselig gik det stærkt med nye Weidemann-læssere hos anlægsgartner Malmos Landskaber.

Mandskabet hos Malmos Landskaber nær Roskilde var så småt begyndt at vænne sig til firmaets fem-seks stykker røde Weidemann-læssemaskiner. Pludselig var der så 13.

- Folkene er glade for at køre med dem. De seneste par stykker, vi netop har fået leveret, er model 2080LP med lukket kabine. Det er godt til vinterbrug. Så er vi fri for at putte maskinførerne i en stor flyverdragt. De skal jo sidde i maskinerne længe, siger Johnny Bo Hansen, værkstedsansvarlig hos Malmos Landskaber i en presse-meddelelse fra Stemas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig gode til de lidt skæve projekter, og vi vil meget gerne lave dem. Det kræver kvalitetsmaskiner, der skal køre uden risiko for driftsstop. Og da kollegerne gerne vil have Weidemann-læssemaskiner, er det slet ikke så vanskeligt. Det er i øvrigt også de maskiner, der har den bedste genslagsværdi, og på et tidspunkt skal de brugte maskiner jo skiftes, siger han.

For gode til at smide ud

Malmos Landskaber, som er en del af Europas største anlægsgruppe, idverde, har behov for, at materiellet spiller med helt umiddelbart, så snart startnøglen drejes - og at maskinerne så kører stabilt hele dagen igennem.

- Det er det, der har fået os til at købe stort ind af Weidemann hos Stemas A/S. Vi har typisk maskinerne i fem-seks år, hvorefter vi skifter til nye. Så slipper vi for de små ting, der naturligt begynder at komme, siger værkstedsansvarlig Johnny Bo Hansen.

- Men vi har også maskiner med flere år på bagen, som vi har valgt at beholde, fordi de simpelthen var for gode til at smide ud, siger han.

Lavtgående hjullæsser

Den seneste Weidemann-leverance fra Stemas i Havdrup omfattede to styk Weidemann 2080LP og en Weidemann 1390 model Plus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 3.900 kg tunge 2080LP er i bogstavelig forstand en lavtgående hjullæsser, oplyser Stemas. LP i modelbetegnelsen står for "Low Position" og fortæller om maskinens lave konstruktionshøjde og et lavt tyngdepunkt. Og dermed også høj stabilitet, lyder det.

Den lave højde medvirker til, at maskinen er nem at komme rundt med. Der er 45 hk i motorrummet, og læsseren har en transport-hastighed på 28 km/t.

rich-media-3
En af de nye Weidemann 2080LP hjullæssere med varme og aircondition. Pressefoto.

Minilæsseren 1390 Plus i Weidemanns serie af Hoftrac-modeller transporterer sig rundt med op til 30 km/t og er en 2,8 tons maskine med hydrostatisk højtryksaksel med fordeler-gear, kardan og 100 procent differentialespærre.

En stor pumpe sikrer arbejdshydraulik på 58,5 liter i minuttet.

Også Wacker Neuson

Foruden læssemaskinerne har Malmos også handlet Wacker Neuson-maskiner hos Stemas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den større afdeling er der tale om en seks tons DW60-2 dumper med kabine og drejelad. Den er indregistreret, og nummerpladerne giver anlægsgartnerne gode betingelserne for at komme rundt på opgaverne, lyder det.

Dumperen kan læsse seks tons og har 75 hk til at tage slæbet og er i øvrigt langt fra det eneste Wacker-Neuson-grej, som Malmos Landskaber har valgt at bruge i dagligdagen.

Malmos Landskaber i gang med kæmpeprojekt på Amager

Se også:

Malmos Landskaber i gang med kæmpeprojekt på Amager

Stemas har også leveret pladevibratorer og vibrationsstampere, også kendt som jordlopper. Meget af det er fra Wacker Neusons store udvalg af batteridrevne maskiner i Zero Emission-serien.