E-magasin

Nyhedsbreve

Forhandler login

PARTNERS login

Vintervedligeholdelse med el-drift

21. okt. 2020 | Indrykket af HENRIK A. FOG A/S

Det professionelle have- og parksegment har for alvor taget de eldrevne maskiner og redskaber til sig.

Del artiklen:

Eldrevne maskiner og redskaber er for alvor ved at blive udbredte i det professionelle segment, og nu er de også et seriøst alternativ til for eksempel vintervedligeholdelse.

Det oplever man hos Henrik A. Fog A/S i Brøndby, der importerer og producerer professionelle traktorer, redskabsbærere, minilæssere, græsklippere, el-biler og kvalitetsredskaber til brancherne inden for den grønne sektor.

- Vi importerer maskiner fra hele verden og producerer det meste af tilbehøret selv, fordi det er vigtigt, at det færdige produkt er konstrueret til nordiske forhold og tilpasset vores kunders ønsker og behov, siger direktør Karsten Fog.

Og han oplever nu, at de eldrevne maskiner for alvor hitter blandt kunderne – også når det handler om maskiner og redskaber til vintervedligeholdelse.


Kulde

HA Fog har den danske import af både Rino og Nimos Positrac, som er oplagte valg som redskabsbærere til vinterarbejde.

- Vi har erfaring for, at maskinerne har masser af kraft til en arbejdsdag i kulde, men det afhænger selvfølgelig af kørselsmønstret. Det koster mere energi, hvis man for eksempel har hyppige stop, eller hvis man kører med meget lys i den mørke tid, siger Karsten Fog.

Og maskinerne er også afprøvet under barskere forhold, end de normalt udsættes for i Danmark.

- Vi har prøvet at køre i 12 timer i Norge, hvor det var vanvittigt koldt, men vi siger typisk, at driftstiden uden problemer er seks timer i koldt vejr, siger Karsten Fog.

Han fortæller desuden, at en lærling har kørt med en af de elektriske maskiner i to arbejdsdage uden at køre den tom for strøm – bare for at se, hvor længe, den kunne køre.

- Man kan køre næsten hele dagen, og den gennemsnitlig driftstid under almindelige forhold er omkring seks timer. Men der er selvfølgelig forskel på, om man kører med en klipper i en centimeter højt græs eller i en halv meter højt græs, siger Karsten Fog.


To stærke bud

Karsten Fog anbefaler særligt to redskabsbærere til vinterarbejde.

Begge er med et batteri på 630 Ah og er dimensioneret til seks timers gennemsnitsdrift. Og har man brug for længere driftstid, kan man også have et ekstra batteri at skifte med.

Karsten Fog lægger vægt på, at potentielle kunder, ikke bare køber maskinen ud fra data i en brochure.

Man skal prøve maskinerne hos sig selv, så man kan opleve, hvordan de fungerer under egne forhold

Ifølge Karsten Fog er Rino’en, det typiske valg for mange boligselskaber, mens Nimos Positrac er til et meget professionelt segment, for eksempel kommuner.

Men generelt er de batteridrevne maskiner ligesom de dieseldrevne. De er bare dyrere i anskaffelse, men meget billigere i drift.

- Vi kan regne ud præcist for den enkelte kunde, hvordan økonomien ser ud i forhold til dieselalternativet. Det typiske er, at det elektriske alternativ er tjent ind i løbet af kun fire-fem år, men det afhænger selvfølgelig af de individuelle forhold, siger Karsten Fog.


Henrik A. Fog A/S

Henrik A. Fog A/S har siden 1956 specialiseret sig i at levere professionelle maskiner til kommuner, boligselskaber, anlægsgartnere, entreprenører, golfbaner, kirkegårde, fritidslandmænd og alle, der arbejder med udvendig vedligeholdelse.

Virksomheden beskæftiger 30 engagerede medarbejdere med mange års erfaring og er kendt for god service, troværdighed, høj kompetence og stabilitet. Målsætningen er at skabe værdi for kunder ved altid at levere miljørigtige og pålidelige kvalitetsmaskiner til den rigtige pris.

Henrik A. Fog er beliggende i Brøndby, hvor der er en salgsafdeling, et værksted med servicebiler, samt et stort reservedelslager. Virksomheden har salg af nyt og brugt direkte til slutbrugerne, men sælger også igennem et nøje udvalgt professionelt forhandlernet i hele Danmark samt i Sverige, Norge og på Færøerne.

En betydelig del af egenproduktionen af redskaber bliver eksporteret, primært til EU.Foto 1

Nimos Posi-Trac er med gode resultater testet med vinterudstyr i et forsøgsanlæg på Bygholm.

Foto 2

Den lille eldrevne Rino klarer fint arbejdet med en sneskraber.  

Foto 3

En kost er også et vigtigt redskab, når en eldrevet Rino gør tjeneste med at rydde sne på veje og stier. 


Udvalgte PARTNERS produkter

reklame