Lyt til artiklen:

DM&E Vidensdage vil kigge i skoventreprenørernes krystalkugle

00:00
Hastighed: ???x
03:20

Under DM&E Vidensdage 18. og 19. januar vil deltagerne have mulighed for at dykke ned i forskellige fagområder og dele viden med de andre medlemmer i det store DM&E-netværk. Deltagerne vil få indsigt i de politiske rammer, der påvirker deres branche, både fra DM&E's fagkonsulenter og eksterne indlægsholdere, der tilsammen præsenterer mere en 45 indlæg i løbet af de to vidensdage.

I løbet af de to dage vil skoventreprenørerne få et stort udbud af viden, som klæder dem på til morgendagen, og kan hjælpe dem med at navigere i deres forretning. Dette inkluderer bl.a. interne indlæg fra Torben Madsen, brancheorganisationens konsulent i økonomi og analyse, som vil give tips og tricks til, hvordan du styrer omkostninger og indtægter i din forretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Viden om dine regnskaber er afgørende for at kunne identificere problemer og rette op på dem i tide, siger Torben Madsen.

Et kig ind i fremtiden

Vi kigger også ind i fremtiden på arbejdsmarkedet, hvor Morten Jacobsen fra Hjorthede Planteskole vil give sit syn på fastholdelse af medarbejdere.

- Lederskab af medarbejdere er ofte negligeret i skoventreprenørernes branche, så Mortens indlæg har stor betydning. Godt lederskab hjælper med at fastholde kvalificerede medarbejdere, som er afgørende for virksomhedens succes, siger Claus Clemmensen, chefkonsulent i DM&E Skov-entreprenør.

rich-media-2
Claus Clemmensen er chefkonsulent i DM&E Skov-entreprenør. Pressefoto.

Derudover gæster Benedicte Isabella Dyekjær fra Benisa mødet. Hun vil tale om fremtidens landskabspleje og behovet for at tænke anderledes, når vi arbejder i naturen.

Stop med at brænde træ af

Rådet for Grøn Omstilling har i årtier været kritiske over for det danske forbrug af træenergi og anbefaler, at det skal udfases helt inden 2023. På konferencens anden dag vil Jens Dahlstrøm Iversen fra Rådet for Grøn Omstilling forklare, hvorfor de mener det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jens' indlæg vil provokere, da hans organisation mener, at vi skal stoppe med at brænde træ af - noget andet end vi mener, og sådan er det i politik. Derfor er det er vigtigt at høre hans baggrund og argumenter for denne holdning, siger Claus Clemmensen.

Den politiske debat

Som skoventreprenør har man et særligt ansvar og arbejder under helt specielle forhold, da man arbejder i vores fælles natur. Det betyder bl.a., at der er omfattende lovgivning at tage hensyn til. Derfor vil fredag være politikkens dag, hvor flere indlægsholdere vil berøre de politikker, der berører skovbranchen.

- Tanja Blindbæk Olsen fra Dansk Skovforening, vil give indblik i EU- og national politik, der påvirker skovbranchen, og hvordan den politiske opmærksomhed på dette område er vokset markant de seneste år, siger Claus Clemmensen.

Derudover vil Thomas Danielsen, der er minister for færdselsområdet, diskutere bevæggrunden for afgifter på diesel og en km-afgift på lastbiler samt fremtiden for branchen.

Se mere om Vidensdagene her