Lyt til artiklen:

Gammeldags nordjyde i moderne udgave

00:00
Hastighed: ???x
04:41

Direktør Robert Kjærgaard har - foreløbig - haft 23 år med fuld fart på hos Stemas A/S. I maj fylder han 60 år.

Medarbejdertrivsel, åbenhed, synlig ledelse og godt arbejdsmiljø er begreber, som direktør Robert Kjærgaard selv mener er vigtige i jobbet som spydspids for Wacker Neuson-importøren Stemas A/S - med afdelinger i Hadsten, Havdrup, Fredericia og snart også i Aalborg.

- I bund og grund er jeg nok en lidt gammeldags nordjyde, så jeg skal arbejde med det hver dag. Netop derfor sætter jeg pris på, at nogle af mine medarbejdere siger til, hvis jeg gør noget, der er for utidssvarende. Jeg forsøger virkelig at tilgå jobbet med et moderne mindset, og langt hen ad vejen mener jeg også, jeg er blevet god til det, fortæller Robert Kjærgaard til Grøn Teknik, da vi besøger ham på direktørkontoret hos Stemas i Hadsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har været en stor mundfuld, siden vi tilbage i 2021 fik Wacker Neuson-importen. Nok også større, end jeg havde forestillet mig.

Direktør Robert Kjærgaard, Stemas A/S

Stemas ved et tilfælde

I år er det 23 år siden, den smede- og maskinmesteruddannede nordjyde kom til Stemas A/S - dengang som sælger.

Han var på det tidspunkt træt af lange rejseperioder, ledelsesansvar og mange timer på skæve tidspunkter i det daværende job hos A.P. Møller, hvor han havde med miljøbehandlingsanlæg at gøre overalt i verden.

- Jeg ville gerne hjem og have mig et helt almindeligt "8-til-4-job". Lidt tilfældigt opdagede jeg, at man søgte en sælger hos Stemas i Nordjylland. Det lagde jeg billet ind på - og fik det, også selvom jeg dengang kendte meget lidt til maskinbranchen, fortæller Robert Kjærgaard.

En butik i udvikling

Efter eget udsagn har han altid arbejdet meget, og det var så som så med det der 8-til-4-job. Ret naturligt landede mere og mere ansvar og flere og flere opgaver på Roberts nordjyske skuldre. Det betød, at han allerede efter et års tid blev salgsleder og senere salgschef, inden han landede i direktørstolen.

- Det er bare gået derudaf, og det gør det sådan set stadig. Stemas har altid været en butik i udvikling, og er det fortsat. Gennem årene har vi taget masser af mærker og agenturer ind - og de fleste ud igen. Vi har haft afdelinger i Sverige, Norge, Tyskland, og vi har haft rigtig mange folk gennem systemet, siger den nu næsten 60-årige direktør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En stor mundfuld

I dag er man med importen af det fulde Wacker Neuson-program dog landet et noget nær perfekt sted, men det har også kostet blod, sved og tårer.

- Det har været en stor mundfuld, siden vi tilbage i 2021 fik Wacker Neuson-importen. Nok også større, end jeg havde forestillet mig, og der har været trukket virkelig store veksler på en række nøglemedarbejdere. Det meget omfattende maskinprogram betyder, at vi har mandet op med flere folk og samtidig været på jagt efter større lokaler, siger han og tilføjer:

- Rigtig mange steder mangler man folk - og det er hele vejen rundt med servicefolk, chauffører, sælgere og mekanikere, så rekrutteringsprocessen har været svær, og vi har haft mange gennem svingdøren, inden vi har fundet de rette. I dag søger vi stadig enkelte medarbejdere, siger han.

Husk at holde fri

Robert Kjærgaard er meget bevidst om, at der har været trukket lidt for meget på nogle medarbejderes velvilje og arbejdsindsats de senere år.

- Det er jo slet ikke meningen, at man som medarbejder skal lægge alt for mange timer ud over de 37 i firmaet. Min filosofi har altid været, at det er vigtigt at medarbejderne husker at holde fri og er sammen med familie og venner. Så kommer de glade på job næste morgen - og de næste mange år, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny på vej i Aalborg

Da han begyndte i virksomheden i starten af 90'erne var der 28-30 ansatte. I dag er der 80, så rammerne er også udvidet undervejs. Seneste skud på stammen er Havdrup, som åbnede for nylig.

- Der er virkelig god plads til både stort showrom og værksted. Den lokation er jeg meget tilfreds med, og jeg glæder mig til at vise den frem, når vi holder receptionen den 24. maj, siger han.

Ud over afdelingerne i Hadsten, Havdrup og Fredericia er der også en ny på vej i Aalborg.

- Det varer ikke længe, og det bliver en rigtig afdeling med værksted, udstilling og det hele, fortæller Robert Kjærgaard til Grøn Teknik.

Han fylder 60 år den 24. maj, og på dagen holder Stemas A/S og JMM Group en reception for Robert i de nye lokaler i Havdrup, der ved samme lejlighed kan besigtiges.