Lyt til artiklen:

Generatoren med grønnere output

00:00
Hastighed: ???x
02:41

HybridGenerator ApS deltager på E&H-messen for første gang.

Danske HybridGenerator ApS fra Nr. Lyndelse på Fyn sætter et par af deres trailerbaserede hybridgeneratorer på krogen og kører til E&H i Herning for at præsentere de miljøvenlige generatorer for den danske entreprenør- og anlægsbranche.

Det er første gang, firmaet deltager. Målet er selvfølgelig at fortælle om generatorløsningerne og få en masse kontakter i "nye" brancher.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har haft så travlt med at forsyne vindmøllebranchen med hybridgeneratorer i ind- og udland, at vi har forsømt det danske hjemmemarked, men nu får vi endnu flere generatorer til rådighed og kan derfor levere til nye kunder, fortæller salgsdirektør Jørn Rauff Larsen.

En hybridgenerator fra HybridGenerator ApS producerer strøm via solceller på taget af den mobile generator og en miljøvenlig dieselgenerator. Solcellerne anvendes primært til at holde batteriet "levende" og sikre kommunikationen med serviceafdelingen hos HybridGenerator i tilfælde af driftsstop eller længere tids stilstand. Den primære brugsstrøm produceres af generatoren. Strømmen overføres til en meget stor batteripakke, der så igen forsyner de forskellige elforbrugende installationer.

Ved at gå "omvejen" gennem et batteri opnår man en enorm dieselbesparelse, for generatoren arbejder først, når batteriet kun har 30 procent strøm tilbage og lader så batteriet op igen. Det er en meget stor forskel i forhold til en alm. generator med direkte strømproduktion, der står og arbejder konstant.

Selve strømforsyningen fra hybridgeneratorens batteri er også bedre, for batteriet leverer en ensartet strøm og eliminerer evt. peaks fra elektriske installationer, der pludselig anvender meget strøm i en kort periode. Dieselbesparelsen i forhold til en konventionel generator er i praksis typisk 50 - 80 procent eller mere, men det varierer naturligvis med arbejdsopgaverne. Det er i øvrigt ikke kun dieselforbruget, der formindskes. Også støjniveauet reduceres markant, for selve generatoren kører kun, når batteriet oplades.

Jørn Rauff Larsen er spændt på de danske messedeltageres reaktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder under sloganet "Green energy whenever, wherever". Indtil nu har vi i hvert fald levet op til yderpunkterne i "wherever", for vi har hybridgeneratorer nord for polarcirklen i minus 40 grader, i Frankrigs bagende sol ved plus 40 grader og i regn og rusk på Shetlandsøerne, men har forsømt hjemmemarkedet. Det retter vi op på nu, siger han.