Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

X-Weed fjerner ukrudt og alger på kirkegården

20. feb. | Indrykket af Sønderup Maskinhandel A/S

Fjordpastoratet i Odder har brugt anlægget til ukrudtsbekæmpelse i de sidste to sæsoner.

Del artiklen:

Det var målsætningen om at blive Grøn Kirkegård, som fik Fjordpastoratet til at se på alternativer til ukrudtsbekæmpelse med gasbrænder.

At blive godkendt til Grøn Kirkegård indebærer at arbejde med - og kunne krydse en række punkter af - på Grøn Kirkes tjekliste, som har fokus på bæredygtig kirkegårdsdrift, klima og miljø.

Fjordpastoratet passer seks kirkegårde og to præstegårdshaver omkring Odder. En demonstration af varmvandsanlægget X-Weed fra Sønderup Maskinhandel ledte til, at graverne fik det til test.

- En af flere fordele ved anlægget er, at vi kan komme helt tæt på hække og planter, vi førhen har skullet passe på, når vi brændte med ukrudtsbrænderen. Man skal bare sørge for, at det kun er ukrudtet, som får vand, da det ellers vil beskadige planterne, siger Jens Theodor Pedersen, som er graver ved alle Fjordpastoratets kirker.

300 liters tankkapacitet

X-Weed er et effektivt varmvandsanlæg til ukrudtsbekæmpelse med mere. Anlægget bruger kun vand, hvilket betyder ingen brug af pesticider eller andet middel til ukrudtsbekæmpelse. Fordelen ved varmt vand er, i stedet for damp, skum eller ukrudtsbrænder, at vandet trænger længere ned i rødderne og derfor sikrer en bedre og længerevarende virkning.


X-Weed findes i to modeller: X-Weed M1, der er hydraulisk drevet fra en redskabsbærer eller en læssemaskine, og X-Weed E1, der er eldrevet. Denne model fungerer selvstændigt og kan dermed monteres på stort set alt. M1 kan både bruges til ukrudtsbekæmpelse og som højtryksrenser, mens E1 udelukkende leveres med ukrudtslansen.

Begge modeller har en tankkapacitet på 300 liter vand og udsender vand ved 98 grader celsius. Modellerne er også udstyret med en 15 meter lang slange, som ruller op automatisk. Det gør det nemmere at komme rundt og skifte arbejdsområde uden at skulle flytte anlægget.

Ved opladning i formiddags- og middagspausen i almindelig stikkontakt klarer X-Weed E1 typisk en hel arbejdsdag.

Skåner grannet

Fjordpastoratet er i dag Grøn Kirkegård og har brugt X-Weed E1 i de sidste to sæsoner. Varmvandsanlægget kan bekæmpe ukrudt hele året, hvis der er behov for det.


- Vi granlægger en del af gravstederne til vinteren og har derfor ikke kunnet komme ind med en gasbrænder og bekæmpe ukrudt. Men det kan vi med anlægget her. Så vi er superglade for den, og jeg kan slet ikke forstå, at vi har kunnet undvære den, siger Jens Theodor Pedersen.

Han understreger, at de meget tørre perioder heller ikke er et problem for varmvandsanlægget, som typisk holder ukrudtet nede i cirka tre uger ad gangen.


Fjerner algerne

Efterhånden som graverne har lært at bruge X-Weed, og har fundet ud af hvor meget vand de forskellige ukrudtsplanter skal have, er der dukket flere anvendelsesmuligheder op med tiden.

- Super service

Fjordpastoratet er også yderst tilfreds med samarbejdet med Sønderup Maskinhandel.

- Det kan udtrykkes meget klart; det har været helt perfekt. Super service, hurtig levering, siger graveren og gør opmærksom på, at anlæggets dysser kræver et specielt middel mod kalk, man skal bestille en gang i mellem.

- Når vi lige ringer derop, så bliver det leveret med det samme, eller også kører en montør eller en sælger forbi og smider det af. Det har været helt kanon. Så det kan jeg kun varmt anbefale, siger Jens Theodor Pedersen.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame