Nye maskiner giver lavere omkostninger, bedre bane og er med til at fremtidssikre Jelling Golfklub.

Der var brede smil hos chefgreenkeeper Lars Gilje og hans folk, da en række spritnye John Deere-maskiner fra Semler Agro landede ved Jelling Golfklub.

Som en tidlig julegave trillede to traktorer, klippemaskiner til henholdsvis greens, rough og semirough, to arbejdskøretøjer og en bunkermaskine ned fra ladet. "Pakken" til cirka 2,5 millioner kroner, som finansieres gennem leasingaftaler, omfatter blandt andet også en anhængertrukket turbineblæser, en sprøjte til flydende gødning og frontlæssere til begge traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er dog ikke bare tale om nyt legetøj til greenkeeperne, for der er sund fornuft bag den store investering:

- Vores maskinpark var gammel og udtjent - nogle af dem har kørt siden banens start i 1992. Vi regner med årligt at spare cirka 300 værkstedstimer, som vi har brugt til at vedligeholde og reparere de gamle maskiner. Dén tid kan vi nu bruge til at styrke kvaliteten på banen, konstaterer Lars Gilje, som leder et team på fem mand.

Bedre bane og færre forstyrrelser

Han tilføjer, at den nye flåde giver hurtigere og bedre klipning, større fleksibilitet, lavere udgifter til brændstof og drift og hurtigere opgaveløsning. I øvrigt vil naboerne til banen forhåbentligt også opleve en støjreduktion, påpeger han.

- Golfspillerne vil i høj grad også kunne mærke forbedringer, både i form af bedre bane og færre forstyrrelser fra os. For eksempel kan vi fremover prikle og topdresse vores greens på den halve tid, fortæller Lars Gilje.

Jelling Golfklub har knap 850 medlemmer og en fornuftig økonomi, og den markante investering vil være med til at fremtidssikre klubben, mener chefgreenkeeperen og klubbens bestyrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at baners kvalitet i stigende grad er et konkurrenceparameter, når man skal tiltrække klubmedlemmer og greenfee-gæster. Mange oplever flotte baner i udlandet, og vi er blevet mere kræsne som golfspillere, mener Lars Gilje, som selv spiller med et handicap på 4,5.

Den nye maskinpark er valgt i tæt samarbejde med Ole og Mads Mathiesen - far og søn - fra Semler Agro i Trige.