Redskaberne fra franske Pellenc får sine kræfter fra et rygbåret batteri

Forestil dig en hel dag travlt beskæftiget med hækkeklipning, beskæring, fældning mv.

Det er mange maskiner med megen vægt, som skal håndteres. Den vægt belaster brugerens krop - især fordi redskaberne håndteres ud i knap en arms længde. Det er trods alt de færreste, som betjener  nævnte redskaber med hænderne presset mod maven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den vægtbelastning skal kroppen kompensere for, og det slider både på kort og langt sigt. Den franske producent Pellenc har flyttet vægten fra redskabet og om på brugerens ryg i form af et batteri. Deres serie af redskaber til den grønne branche er nemlig alle batteridrevne.

- De er miljøvenlige som bare pokker, pointerer Tommy Aistrup, salgskonsulent hos Texas, der importerer Pellenc til Danmark.

- Man slipper også som bruger fra at arbejde i udstødningsrøgen, som man gør på benzindrevne modeller, uddyber han.

Masser af kraft på ryggen

Hækkeklippere, løvblæsere, trimmere, kædesave, beskærersakse mv. er alle at finde i programmet fra Pellenc. De fungerer i princippet ikke anderledes end andre maskiner af samme navn på markedet, men forskellen ligger i, at redskaberne fra Pellenc alle får deres kræfter fra det rygbårne batteri.

Lithium-batteriet kommer i flere varianter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med den største model - 1100 - kan man arbejde 3-5 timer nonstop. De fleste køber størrelsen 700+, der giver mange timers nonstop arbejde afhængigt af hvilket redskab, man arbejder med. En løvblæser kan klare 2-3,5 timers nonstop arbejde på det batteri, mens vores beskærersaks kan klare 4-5 dage, før det kræver en ny opladning. Man får minimum 800 cyklusser fra nul til 100 procent på vores batterier, forklarer Tommy Aistrup.

Alle redskaberne er kompatible med de forskellige batterier, så det er uanset størrelse og redskab blot et spørgsmål om at koble dem sammen.

Pellenc importeres på tredje år af danske Texas A/S, og programmet forhandlers via et landsdækkende professionelt forhandlernetværk. Målgrupperne hedder primært kommuner, boligforeninger og anlægsgartnere, og eksempelvis løvblæseren Airion er at finde i Tivoli i København, Odense Idrætspark og generelt hos Københavns Kommune. Sidstnævnte har nyligt investeret i 32 sæt med batteri og løvblæser til at samle diverse affald, både grønt og brændbart.