Lyt til artiklen:

Nyt naturprojekt ved Psykiatrisk Afdeling i Vejle

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Designet af den nye natur er sket i samarbejde med psykiatrien, hvor håbet er, at den nye vilde natur samtidig kan have en positiv effekt for patienterne.

Patienter og gæster ved Psykiatrisk Afdeling i Vejle kan nu se frem til en ny type natur og flere udendørs oplevelser, hvor der bliver anlagt en mere vild natur. De første klippede græsarealer er nu omdannet til mere naturprægede enge.

Det skriver ejendomsforvalteren Deas, som står bag det nye naturprojekt, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Forventningen er, at der til foråret vil kunne ses og måles den første store forskel. Pressefoto.

- Som en af Danmarks førende rådgivere og specialister inden for biodiversitet er det vores ambition at gøre en positiv forskel for naturen på samtlige af de ejendomme, vi arbejder med, siger Helle Hangaard, Director, Certification & Outdoor, Sustainability, Deas, i pressemeddelelsen.

Vil øge biodiversiteten

På naturprojektet ved Psykiatrisk Afdeling i Vejle har Deas investeret i en langsigtet plan og strategi om at øge biodiversiteten, fortæller Helle Hangaard.

rich-media-3
Helle Hangaard er uddannet landskabsarkitekt. Pressefoto.

- Her får vi en unik mulighed for at realisere en række nye metoder og idéer, vi arbejder med inden for biodiversitet, siger hun.

Det er forventningen, at der til foråret 2024 vil kunne ses og måles den første store forskel med blandt andet øget blomstring og flere flyvende insekter.

I samarbejde med psykiatrien

Designet af den nye natur er sket i samarbejde med psykiatrien, hvor håbet er, at den nye vilde natur samtidig kan have en positiv effekt for patienterne hos Psykiatrisk Afdeling i Vejle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I psykiatrien spiller de fysiske omgivelser en stor rolle, både i forhold til patientens velbefindende, men også i forhold til patientens behandlingsforløb, siger Lone Bülow Toft Friis, chefsygeplejerske i psykiatrien i Vejle, i pressemeddelelsen.

Et grønt åndehul pibler frem

Se også:

Et grønt åndehul pibler frem

- Naturen er på mange måder helende, og den ro, man finder her, er nødvendig for vores patienter. Vi glæder os til at se og opleve naturen få lidt mere tag i vores omgivelser her i Vejle, siger hun.

Et biodiversitetsindeks

I slutningen af 2022 lancerede Deas sit 'biodiversitetsindeks', som er et værktøj, der kan måle og sætte tal på biodiversiteten.

Indekset har spillet en afgørende rolle i designet af den vilde natur rundt om Vejle Psykiatriske Hospital.

Ny screeningsmetode fra DEAS sætter tal på biodiversiteten

Se også:

Ny screeningsmetode fra DEAS sætter tal på biodiversiteten

Her har indekset været anvendt som et ifølge Deas værdifuldt planlægningsværktøj, der har kunnet dokumentere omfanget af biodiversitet før projektets begyndelse og vise, hvor og hvordan projektet mest effektivt kan arbejde med naturen for at øge biodiversiteten.

rich-media-8
Designet af den nye natur er sket i samarbejde med psykiatrien. Pressefoto.