Lyt til artiklen:

Fire specialbyggede maskiner fejer snart ind i Terranors maskinpark

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Der er to ting ved de nye maskiner, som er specielle for netop dem, fortæller salgs- og entreprisechef hos Terranor A/S.

I sidste uge fik folkene fra Terranor et særligt kig ind i fejemaskineproduktionen hos Bucher Municipal A/S.

Her så de på deres fire nye feje- sugebiler, som ankommer til maskinparken i begyndelsen af foråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I specialeforretningen har vi en masse lastbilmonterede fejemaskiner, som skal udskiftes en gang i mellem, og det er det, vi gør nu her 2. marts. Der får vi så fire nye biler ovre fra Bucher af, fortæller salgs- og entreprisechef hos Terranor A/S, Carl Erik Hjortshøj, til Grøn Teknik.

Terranor gør plads til dyrene

Se også:

Terranor gør plads til dyrene

Terranor sørger for drift og vedligehold af knap 4000 kilometer statsveje og et varierende stor antal kommunale vejstrækninger.

Udover vejdriften beskæftiger virksomheden sig blandt andet også med ukrudtsbekæmpelse, græsslåning, fejning og in-situ støbte kantsten.

Længere rækkevidde, lavere omdrejninger

I samarbejde med Bucher Municipal har Terranor fået udviklet to ting på fejebilerne, som er specielle for netop de fire maskiner.

En af dem er kostevognen, som har fået en længere rækkevidde. Den sidder på siden af maskinen og suger al affaldet op og fejer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kostevognen kan køre ud i 800 millimeter, normalt er det kun 400 millimeter, så den kan komme ind under autoværnet på motorvejen blandt andet. Så kan vi feje derindunder, uden at vi skal gøre med en håndkost eller andet, forklarer salgs- og entreprisechefen.

Fremtidens fejebiler er her nu

Se også:

Fremtidens fejebiler er her nu

Derudover er de nye biler blevet installeret med et større blæserhjul, som får maskinen til at suge.

- Blæserhjulet er noget større end normalt, så vi kan køre ved nogle lavere omdrejninger, og det til vil sige, vi sparer brændstof og CO2, siger Carl Erik Hjortshøj.

Nye fejebiler suger bedst

Når de fire fejebiler først begynder at feje for Terranor, kommer maskinerne hovedsageligt til at køre efter fræsermaskiner, som fræser asfalt op.

Her vil fejebilen efterfølgende suge materialet op og dermed efterlade underlaget rent nok til, at ny asfalt kan blive lagt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Terranor er det kun de nyeste feje- sugebiler, "der kører fræs", som virksomheden kalder det.

Boschungs nye redskabsbærer kan

Se også:

Boschungs nye redskabsbærer kan "superlades" på 100 minutter

Når maskinerne har kørt fræs i de første to-tre år af deres levetid, fortsætter bilerne som fejemaskiner på de kommunale veje, hvor det er lettere at arbejde - og det er der en grund til.

- Asfaltfræsning er meget hårdt arbejde, og det er hårdt for fejebilerne. Så det skal helst være de nye maskiner, der kører derude. De har den største sugeevne og er helt toptunet til at køre, forklarer salgs- og entreprisechefen.

Ny, elektrisk redskabsbærer hos Sønderup Maskinhandel

Se også:

Ny, elektrisk redskabsbærer hos Sønderup Maskinhandel

Og selvom Terranor A/S må vente lidt endnu på de nye maskiner, er der ingen tvivl om, at folkene glæder sig til at tænde for de nye biler, som de netop har været ude at se, og gå i gang med fejearbejdet.

- Alt i alt så ser det rigtigt godt ud. Det var vi meget tilfredse med, og chaufførerne var lige tilfredse. De glæder sig til at få en ny bil. Det gør vi alle sammen, siger Carl Erik Hjortshøj.