Lyt til artiklen:

Ny, elektrisk redskabsbærer hos Sønderup Maskinhandel

00:00
Hastighed: ???x
02:01

MPM'en fra italienske Fort udkommer i en elektrisk udgave, og det glæder man sig til hos Sønderup Maskinhandel, der medbragte en prototype af maskinen på Maskiner under Broen.

Til november er det muligt at erhverve sig den splinternye, elektriske MultiPurpose Machine (MPM) fra italienske Fort hos Sønderup maskinhandel.

Producenten er nemlig klar med den elektriske version af MPM'en, og det er kun de endelige godkendelser fra myndighederne, der mangler, før de første redskabsbærere kan rulle ud på gaderne. Den har Fort forventeligt til november, og derfor var der stor glæde hos Tommy Kærgaard fra Sønderup Maskinhandel, da Grønteknik besøgte forhandlerens stand på Maskiner under Broen i Middelfart, hvor en prototype af den elektriske maskine var udstillet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
MPM'en har længe eksisteret som brændstofdreven maskine, men nu er den elektriske pendant snart klar. Foto: Tim Søgaard.

- Det er jo el, der er fremtiden indenfor redskabsbærere. Det er der slet ingen tvivl om, og Fort MPM'en er den første elektriske redskabsbærer i sin størrelse. Der går nogle år, inden der er nogle andre, der er klar med noget tilsvarende, så for en gangs skyld er det os, der er foran, siger Tommy Kærgaard.

Stor interesse på messe

Derfor var der også stor interesse omkring maskinen på messen i Middelfart, fortæller Tommy Kærgaard.

- Det har været helt vanvittigt. Konkurrenterne har også hørt på vandrørene, at vi var ved at være klar med den, så de skulle jo lige forbi og prøve den også, siger han med et smil.

Han fortæller, at redskabsbæreren grundet sin størrelse henvender sig primært til boligforeninger, skoler og lignende. Maskinen er særdeles støjsvag og udmærker sig ved høj komfort, plads, god ind- og udstigning og et stærkt chassis. Den kan fås med både 30 og 45 kW batteri, og den kan arbejde seks timer på én ladning med eksempelvis feje- og sugeanlægget.

Cirka samme tid tager det at oplade maskinen, men den kan også sjat-lades, uden at batteriet tager skade af det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen udkommer med 15-20 forskellige tilkoblingsmuligheder. Nogle kommer direkte fra fabrikanten, mens andre produceres af Sønderup Maskinhandel.

rich-media-4
Maskinen kan arbejde seks timer på én opladning. Foto: Tim Søgaard.