Lyt til artiklen:

Se vinderne af DM i træklatring

00:00
Hastighed: ???x
01:32

I weekenden løb DM i træklatring af stablen på Tølløse Slot. Til konkurrencen kæmper deltagerne i fem forskellige discipliner herunder Redning (Aerial Rescue), Arbejdsklatring (Workclimb), Kasteline (Throwline), Hurtigklatring (Belayed speedclimb) og Ascent Event.

Deltagerne kæmper i forskellige grupper. Der er en herrerække og en kvinderække og en B-række, hvor de, der klatrer konkurrence for første gang, kæmper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I herrernes A-række blev det den forsvarende mester Anders K. Vinther, der igen kunne juble over sejren - hans fjerde i streg. På kvindesiden blev det Louise Grønbæk, der vandt, og dermed har hun nu otte danmarksmesterskaber på cv'et. Der var dog ikke stor spænding om det denne gang, da Louise Grønbæk var konkurrencens eneste danske deltager. I B-rækken blev vinderen Martin Benthin.

rich-media-2
Til højre Anders K. Vinther og til venstre Louise Grønbæk. Pressefoto.

Alle discipliner undtagen én blev afholdt om lørdagen, og søndag stod den så på Ascent Event og Masteren, som finalen kaldes.

Her deltog de fire bedste mandlige deltagere samt de to bedste kvindelige (Louise Grønbæk og svenske Boel Hammarstrand).

I september 2022 blev Louise Grønbæk nr. 2 til VM i træklatring, som fandt sted i Fælledparken. Anders K. Vinther holder verdensrekorden i disciplinen Ascent Event, hvor man tester deltagerens evne til effektivt og sikkert, at få adgang til trætoppen ved hjælp af sit eget sikkerhedssystem.