Kenneth Alvagård løb med en overraskende sejr, da der blev afholdt DM i udkørsel under Langesømessen. Det var første gang, han deltog i konkurrencen.

Det lå i kortene, at kampen om titlen som danmarksmester i udkørsel skulle stå mellem vinderen fra de seneste to år, Josef Karlsson, og den femdobbelte mester Kennet Vinderslev Nielsen. Og de to rutinerede skovfolk gik også planmæssigt videre fra den indledende runde med de to hurtigste tider. Men da finalerunden var overstået, kunne debutanten Kenneth Alvagård konstatere, at han helt sensationelt havde vundet konkrurrencen i første forsøg.

- Jeg havde slet ikke regnet med at gå videre fra første runde, så det er jo helt vildt, at jeg ender med at vinde, siger Kenneth Alvagård, der arbejder med skovning og udkørsel hos Poppens Skovservice i Ringsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han blev uddannet i 2009 og kører til daglig i en John Deere 810D, og hans eneste erfaring med at køre en Ponsse, som er mærket, der konkurreres i ved DM i udkørsel, begrænser sig til tre timers kørsel for fem år siden.

- Der er jo ikke to maskiner, der kører ens, så det er da lidt udfordrende at sætte sig ind i en ny maskine. Tingene føles anderledes, men det lykkedes jo ret godt, må man sige, siger Kenneth Alvagård.

Tilmeldt af chefen

Han havde ikke selv tilmeldt sig konkurrencen. Det havde derimod hans chef.

- Min chef fortalte mig, at han havde tilmeldt mig konkurrencen. Det kunne han jo ikke helt være bekendt, for jeg kan godt blive lidt nervøs i sådan nogle situationer, men nu gik det jo godt, siger Kenneth Alvagård, der vandt DM-titlen det helt rigtige år.

I år giver den nemlig adgang til næste års VM i udkørsel, der afholdes under Elmia Wood i Sverige. VM afholdes hvert fjerde år, og Kenneth Alvagård vil formentlig gribe den konkurrence lidt anderledes an sammenlignet med konkurrencen i Langesø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg var glad for at starte som nummer seks i dag, for så kunne jeg se, hvordan de andre gjorde tingene. Til næste år vil jeg nok øve mig lidt på de forskellige discipliner, inden jeg skal til Sverige, siger Kenneth Alvagård, der gik videre til finalerunden i Langesø på fjerde og sidste mandat med en tid på 10.08. Men i finalen skar han over et minut af sin tid og blev noteret for en tid, der lød på 8.59.

Tårnet væltede

Det var stadig næsten et minut langsommere end Kennet Vinderslev Nielsens klart bedste tid fra den indledende runde på 8.00, men da den tidligere mester satte en noget langsommere tid i finalen på 9.39, gik sejren til Kenneth Alvagård. Tom Møller havde også sikret sig en plads i finalen. Han satte en tid, der lød på 9.38 i første runde, men strafpoint i finalen gav en sluttid på 11.44, hvilket gav en tredjeplads.

Sidste års mester, Josef Karlsson, endte på fjerdepladsen, men med den tilføjelse, at han var meget tæt på at levere en konkurrencedygtig tid i finalen. Desværre for ham væltede tårnet, der udgjorde sidste del af banen, to sekunder inden, han fik placeret grabben på vognen. Dermed måtte han bygge det påny og endte derfor også sidst i finaleheatet.

- Det er den slags, der kan ske. Da jeg så, at tårnet var ved at vælte, prøvede jeg at få grabben hurtigst muligt på plads i vognen, for hvis man når det, inden tårnet rammer jorden, så er man færdig med banen, og tiden stopper. Men jeg nåede det desværre ikke. Kenneth Alvagård kørte rigtig flot i dag - det var flot af en helt ny deltager. Vi andre må bare prøve igen næste år, lød det fra en ærgerlig, men fattet Josef Karlsson.

Tabte klodser

Kenneth Alvagård oplevede også problemer under tårnstablingen i den indledende runde, da han tabte flere klodser, som han måtte samle op og vende rigtigt med grabben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg blev lidt presset, da jeg tabte den første klods. Man må jo gerne gå ud og rejse den op med hænderne, men jeg tænkte, at jeg godt kunne rejse den op med grabben, og det kunne jeg da også. Men så tabte jeg den igen. Der kunne jeg godt mærke presset, når folk står og kigger på, siger Kenneth Alvagård.

Mange af deltagerne i udkørselskonkurrencen under Langeømessen kender hinanden og har deltaget gennem mange år. Men for Kenneth Alvagård var der tale om lutter nye ansigter.

- Nej, jeg kender ikke nogen af dem, men vi faldt hurtigt i snak. Der er en hyggelig stemning her, og det er rart, at det på den måde er en afslappet konkurrence, siger Kenneth Alvagård.

Elmia Wood - og dermed VM i udkørsel - løber af stablen 7-10 juni 2017.