Lyt til artiklen:

Medaljer i hænderne på nye brolæggere

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Forårets praktiske opgave på 16 timer var en overkørsel til et boligområde bestående af 171 brosten og 1.172 chaussésten.

To af landets tekniske skoler har netop sendt 10 brolæggere afsted med svendebrevene i orden. Her sikrede tre nyuddannede svende sig medaljer af bronze og sølv.

Det skriver DI Byggeri i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var nogle rigtig flotte opgaver, der blev afleveret, og de fem nye svende på Learnmark vil selvfølgelig være i arbejde fra mandag i næste uge (denne uge, red.), da der er meget stor mangel på brolæggere, sagde viceoldermand i Brolæggerlauget i DI Byggeri, Carsten Grumsen, ved overrækkelsen af svendebrevene på Learnmark Horsens, lyder det.

Én i sølv og to i bronze

I Horsens opnåede Jan Bargsteen Oxland fra laugsfirmaet Ankersø Brolægning ApS i Esbjerg en flot sølvmedalje, som er fagets højeste udmærkelse. Derudover blev Martin Andersen fra Ribe Brolægning ved Flemming Hansen hædret med en bronzemedalje.

rich-media-2
Faglærer Nicolai Thorsen (helt tv.), oldermand Claus Johnsen bagerst, Casper Thomsen (tv.), Gary Jensen, Martin Mandix, Mattias Cozzolilno og Micke Graversgaard. Foto: Next Uddannelser.

På Next Uddannelser i København blev der færdiguddannet fem nye svende.

Her sikrede Danmarksmesteren fra Skills 2023, Micke Graversgaaard, fra Dybdal Brolægning ApS i Næstved, sig en bronzemedalje.

- Jeg er superstolt over, at han er nået så langt. Jeg håber, at han vil fortsætte i faget og måske uddanne sig mere, siger Mickes mor, Lene Graversgaard, i pressemeddelelsen fra DI Byggeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han er en god søn, som elsker at gå videre, måske som bygningskonstruktør. Men lige nu skal han tjene lidt penge, og så må vi se, hvad fremtiden bringer, siger hun.

Med vinger og buer

Forårets praktiske opgave på 16 timer var en overkørsel til et boligområde, hvor der med håndlangerassistance skulle sættes brostenskanter og udfyldning med chaussésten i halvkryds med vinger og buer.

Alle svendene i København og Horsens fik sat de 171 brosten og 1.172 chaussésten lige præcis, hvor de skulle stå, som udgjorde omkring 18 kvadratmeter belægning.

Over stok og sten mod DM i Skills

Se også:

Over stok og sten mod DM i Skills

Der er fire skoler i Damarks, som udbyder brolæggeruddannelsen: Next Uddannelser i København, Learnmark Horsens, Aarhus Tech og Roskilde Tekniske Skole.

Uddannelsen tager godt tre år, hvor der veksles mellem skoleophold og læreplads i en brolægningsvirksomhed. Bagefter er det muligt at læse videre til fx bygningskonstruktør.