Lyt til artiklen:

Trods presset marked: Semler Agro har overskud på knap 40 millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Semler Agros resultat for 2023 ender positivt på trods af et presset marked. Selskabets nye administrerende direktør er tilfreds og lægger vægt på investeringer, der fremtidssikrer forretningen med fokus på landbrug, golf og turf.

En af Danmarks største maskinforretning har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023. Det viser et samlet resultat efter skat i driftsselskaberne på 39,4 millioner kroner og en omsætning på 1,2 milliarder kroner.

- Vi er ganske tilfredse. Især under de markedsvilkår, vi har opereret under, med højt renteniveau og usikkerhed om lovgivningen på CO2 og biodiversitet, som dæmpede investeringslysten blandt kunderne. Samtidig har de seneste års øgede maskinsalg sat skub i vores eftermarked, som har bidraget positivt, siger Jens Aabye Dam, der er administrerende direktør i Semler Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havdrup Maskinforretning kastede håndklædet i ringen: John Deere har nu valgt ny sjællandsk forhandler

Se også:

Havdrup Maskinforretning kastede håndklædet i ringen: John Deere har nu valgt ny sjællandsk forhandler

Selv om selskabet har overskud, så er resultatet en reduktion i omsætningen på otte procent og et fald på 27 procent i bundlinjen sammenlignet med året før.

Resultatet kommer efter et år med opkøb og investeringer for selskabet samt et generelt udfordrende år i maskinbranchen. Renterne har været høje, mens traktormarkedet generelt faldt med 12,7 procent.

Semler Agros årsregnskab kommer i kølvandet på Semler Gruppens afsløring af en samlet omsætningsvækst på 27 procent på tværs af hele koncernen.

Flere investeringer på vej

Jens Aabye Dam kalder resultatet for en del af en langsigtet strategi for de kommende år. Han ser derudover digitalisering som en bærende søjle for Semler Agros forretningsgrundlag.

John Deere har indtaget kommende domicil

Se også:

John Deere har indtaget kommende domicil

- Øget digitalisering løfter både vores services til kunderne nu og her og ruster os til at kunne tilbyde det allerbedste inden for landbrug, golf og turf fremover. Branchen rykker hurtigt på det her område, og det stiller krav til vores infrastruktur og teknologi, som vi fortsat vil investere i de kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag har Semler Agro 300 medarbejdere fordelt på 14 lokationer i Danmark. Selskabet har eneagentur på John Deere i Danmark.