Lyt til artiklen:

Konference stiller skarpt på kirkegårdens landskab under forandring

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Kirkegårdskonferencen markerer ifølge arrangørerne et vigtigt skidt mod en mere bæredygtig og naturvenlig tilgang til kirkegårdsdrift i Danmark.

Plads til mere biodiversitet, bedre klimatilpasning, vildere landskabelige udtryk og en mere bæredygtig drift på landets kirkegårde.

Det er i højsædet under årets Kirkegårdskonference, hvor over 600 deltagere samles 7. marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning i en pressemeddelelse.

På dagen dykkes der ned i viden om og konkrete eksempler på, hvordan kirkegårdens landskab og identitet kan udvikles i en mere grøn retning, så der skabes endnu mere liv på kirkegården, lyder det.

Deling af erfaringer

I den forbindelse vil der blive præsenteret forskellige perspektiver og initiativer, der adresserer disse udfordringer. Fra langsigtede planlægningsstrategier til konkrete eksempler på tiltag til at fremme biodiversiteten på landets kirkegårde.

Det gælder blandt andet hvordan der arbejdet med hjemmehørende plantearter, vilde græsser, skovrejsning og levesteder for vilde bier og sommerfugle.

Sdr. Omme Kirkegård er Grøn Kirkegård

Se også:

Sdr. Omme Kirkegård er Grøn Kirkegård

Desuden lægges der vægt på at forstå forholdet mellem menneskers forhold til døden og kirkegårdene som levende landskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vester Hassing deler desuden deres erfaringer med Grøn Kirkegård og succesfulde initiativer til fremme af biodiversitet. Også tv-vært og naturvejleder Morten DD Hansen vil give inspiration til, hvad du kan gøre for at støtte op om større biodiversitet på kirkegården.

Se billederne: Sådan kan et udsnit af en fremtidig kirkegård se ud

Se også:

Se billederne: Sådan kan et udsnit af en fremtidig kirkegård se ud

Arrangørerne af kirkegårdskonferencen er Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning i samarbejde med Foreningen af Danske Kirkegårdsledere, Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte og Landsforeningen af Menighedsråd.