Lyt til artiklen:

Ny støttemulighed: Omlæg din juletræsplantage til klimaskov

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Når Klimaskovfondens ansøgningsrunde åbner dette forår, kan der som noget nyt søges støtte til at omlægge juletræsplantager til varig klimaskov. Klimaskovfonden anser juletræskulturer uden fredskovspligt som flerårige landbrugsafgrøder.

- Derfor åbner vi nu for, at man kan søge støtte til at omlægge arealer med juletræer til en varieret skov, hvor der pålægges fredskovspligt, og hvor vi kan beregne CO2-optaget over tid, siger Poul Erik Lauridsen, direktør i Klimaskovfonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ansøgning kan ske når omdriften af juletræer er afsluttet på et areal, og så kan der søges op til 65.000 kroner per hektar til at konvertere den tidligere juletræsbevoksning til klimarobust fredskov. Helt konkret skal der plantes andre træer ind imellem, så det nye skovområde bliver varieret med mange træarter, så skoven lever op til Klimaskovfondens skovkriterier.

99.000 nye træer spreder nu rødderne i den midtjyske jord

Se også:

99.000 nye træer spreder nu rødderne i den midtjyske jord

Den tidligere juletræsbevoksning må ikke være ældre end 20 år. Bevoksninger der er ældre end 20 år opfattes som værende overgået til skov eller varig natur. Der er også et generelt krav om at projekter, der søger støtte, skal være over fem hektar.

Ansøgningsfristen er d. 31. maj, og det er projekter med mest CO2 for pengene, der prioriteres først.