Lyt til artiklen:

Vinterberedskabet i Aarhus igen udfordret

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Snefaldet natten til onsdag har på ny sendt vinterberedskabet i Aarhus Kommune på arbejde.

Onsdag morgen vågnede mange op til et helt friskt snedække, og det gjaldt også i Aarhus, hvor man ellers lige var ved at være sluppet af med det, der lå, fra snestormen i begyndelsen af året.

Det har blandt andet betydet glatte veje, forsinkede busser og så videre. Østjyllands Politi sendte allerede tirsdag eftermiddag et varsel ud om at undgå al unødig udkørsel mellem kl. 23.00 tirsdag indtil kl. 10.00 denne onsdag, men det var der en del, der trodsede, og det har altså også givet kødannelser flere steder. Varslet er dog ophævet nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Temperaturen ligger lige omkring frysepunktet, og derfor saltes der på livet løs rundt omkring i byens gader.

Kommunens vinterberedskab har været hårdt spændt for denne vinter. Mange års besparelser på området har nemlig kostet på kapaciteten, og det har kunnet mærkes i smilets by. Kritikken har haglet ned over kommunen for det manglende beredskab - og det fortsætter altså her til formiddag, hvor flere borgere undrer sig over, hvorfor man ikke har lært noget, siden det seneste snefald. Derfor er man i Aarhus Kommune nok også glade for, at vejrudsigten de næste dage lover tøvejr.

På grund af det dårlige vejr har affaldshåndteringen også været mere end inkonsistent i begyndelsen af året, og det har nattens snefald ikke hjulpet gevaldigt på. Man vil dog forsøge at køre ud med skraldebilerne i løbet af dagen, lyder meldingen fra Kredsløb, der står for affaldshåndteringen i kommunen.