Lyt til artiklen:

Partier afsætter 50 millioner kroner til en vildere hovedstad

00:00
Hastighed: ???x
02:28

I de sidste tre år er der tilsammen afsat 22,6 millioner kroner direkte til biodiversitet i kommunen.

Syv partier på Københavns Rådhus er blevet enige om en budgetaftale for 2024, der afsætter 50,1 millioner kroner til at fremme biodiversiteten i kommunen.

Det oplyser Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med investeringen kickstarter parterne bag budgetaftalen implementeringen af kommunens biodiversitetsstrategi, der er udarbejdet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

Biodiversitet blomstrer på byggeplads

Se også:

Biodiversitet blomstrer på byggeplads

- Byen og naturen opfattes ofte som hinandens modsætninger, men det skal de ikke være i Danmarks hovedstad. Biodiversitet skal spille en helt central rolle i byens udvikling, udtaler borgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen.

Ny biodiversitetspulje

Med budgetaftalen bliver der blandt andet oprettet en pulje til beskyttelse og fremme af biodiversitet i forbindelse med byggeri og renoveringer. Konkret vil der være mulighed for at give midler fra puljen til kommunens anlægsprojekter såsom beplantning, der øger biodiversiteten.

Et nyt monitorerings-program skal desuden opdatere kommunen, om biodiversiteten er i frem- eller tilbagegang. Det vil ske i takt med, at tiltagene bliver rullet ud.

Østerå ser atter dagens lys i Aalborg

Se også:

Østerå ser atter dagens lys i Aalborg

Parterne er også enige om, at københavnerne skal have bedre adgang til blå åndehuller. Derfor skal kommunen nu undersøge mulighederne for at åbne nogle af de rørlagte vandløb, der i dag leverer vand til Søerne. Dermed kan vandløbene i fremtiden skabe nye muligheder for insekter og dyr og samtidig køle byen ned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen giver også københavnerne mulighed for selv at gribe skovlen og søge midler til projekter fra kommunens biodiversitetspulje.

Millioner til andre tiltag

Udover de nævnte initiativer direkte til biodiversitetsstrategien er der afsat over 62 millioner kroner til andre tiltag, der gavner bynatur og arter, oplyser kommunen.

Det handler blandt andet om yderligere midler til at gennemføre naturgenopretningsprojektet af Harrestrup Å og vedligeholdelse af kommunens vandforsyning, der kommer byens søer og åer til gavn.

Et grønt åndehul pibler frem

Se også:

Et grønt åndehul pibler frem

De sidste tre år er der tilsammen afsat 22,6 millioner kroner direkte til biodiversitet.