Lyt til artiklen:

Brolægger skifter belægningen på kulturhistorisk bro

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Køge Bro blev sidst udvidet i 1994. Nu er tiden inde til at renovere belægningen.

I denne uge er renoveringen af belægningen over og ved siden af Køge Bro gået i gang.

Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Først bliver den gamle brostensbelægning taget op, hvorefter der bliver udlagt en kraftig plastmembran over selve broarealet.

Den nye brostensbelægning bliver bagefter lagt på et 20 centimeter tykt betonlag.

Brosten til genanvendelse

Projektet på broen indebærer 170 meter kantsten, 90 kvadratmeter chaussesten, 105 kvadratmeter fliser til fodgængerovergange og 150 kvadratmeter brosten i vejareal - alt sammen i granit.

Derudover følger 50 kvadratmeter betonfliser i nye fortovsarealer.

Den gamle brostensbelægning går i øvrigt til genanvendelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udført i to etaper

Arbejdet bliver udført af entreprenør Würtz Gruppen A/S fra Rønnede med Grundlund ApS som rådgiver. Køge Kommune er bygherre.

Selve arbejdet bliver udført i to etaper, hvor kun forbikørende busser er tilladt. Det svarer cirka til 350 styk i døgnet.

Arbejdet over og ved siden af broen gik i gang 21. august og varer efter planen frem til 10. november 2023.

Her er de tre nominerede projekter til Brolæggerprisen

Se også:

Her er de tre nominerede projekter til Brolæggerprisen

I samme periode vil Køge Fjernvarme tilslutte en del af den sydlige ende af Brogade til fjernvarmenettet. Det indebærer gravearbejder og en lukning af strækningen for biltrafik fra begyndelsen af september til slutningen af oktober.

Kulturhistorisk monoment

I mere end 400 år har der været en bro. Først var den af træ, og siden 1637 har broen, ifølge Køge Arkivernes beskrivelse, været af sten. Køge Bro, som kommunens borgere kender den i dag, blev til gengæld opført i 1802.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Broen forbinder Fændediget med Brogade og er blevet udvidet af flere omgange i takt med, at trafikken er vokset. Seneste udvidelse fandt sted i 1994, hvor Køge Bro blev genindviet - og nu er tiden inde til en renovering af belægningen på den historiske bro.

Det behøver ikke være hårdt at lægge fliser

Se også:

Det behøver ikke være hårdt at lægge fliser

Køge Bro er et af Køge Kommunes kulturhistoriske monumenter, som også i dag er af afgørende betydning for adgangen til Brogade og resten af Køge Midtby, siger Lene Møller Nielsen, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, i pressemeddelelsen.

- I Køge Kommune har vi længe bygget nyt og flot - men vi har også et ansvar for at passe på det, vi har. Derfor har byrådet afsat midler til blandt andet at renovere nogle af vores gamle broer, som jo fortsat er vigtig infrastruktur, siger formanden.