Lyt til artiklen:

Trafiksikkerhed er i højsædet med kofanger på traktor

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Først fik en traktor i Herning Kommune påmonteret kofanger. Nu har kommunen anskaffet sig en mere.

Det er ikke altid, at andre trafikanter er bevidste om, hvor bred en traktor egentlig er, når den kører på vejen - og når trafikanterne finder ud af det, er overhalingen ofte allerede i gang.

Sikkerhed er altafgørende, når kommunens folk at ude at løse opgaver - også i traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er Thomas Heesgaard fra Herning Kommune begejstret for den 1000 kg kombinerede kofanger og frontvægt på den traktor, han kører i, når han i sommerhalvåret slår græsset i kommunens grøfter.

rich-media-2
Thomas Heesgaard har arbejdet hos Herning Kommune i seks år. Foto: Tina Moesgaard.

- Folk trækker ind i stedet for at fortsætte imod os, og det er rigtigt rart, når vi kører så meget, som vi gør på landevejene. Det har så gjort, at vi har købt en mere til den anden traktor magen til den her, fortæller han til Grøn Teknik.

Flere funktioner

For et år siden fik Herning Kommune en spritny traktor, ligesom der også kom en ny armklipper til. Men armklipperen var for tung for traktoren, og derfor skulle der en frontvægt til.

Det var sådan, at kommunen fik kendskab til den kombinerede frontvægt og kofanger, som Traktor Bumper DK står for at importere.

rich-media-3
Kofangeren vejer 1000 kg. Foto: Tina Moesgaard.

Men frontvægten er mere end de ekstra kg foran, og det bliver tydeligt, når først blikket falder på traktorens forende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden røde og hvide reflekser har kofangeren også LED-lygter nedenfor, orange LED-blinklys ovenpå til hver side, hvor der også er selvlysende, hvide markeringsstokke.

Derudover byder frontvægten på en funktion mere.

- Der er en smart værktøjskasse, hvis man skal have noget værktøj med. Der kan godt ligge en kæde eller et eller andet, hvis man nu skulle side fast, fortæller Thomas Heesgaard med et smil.

Ekstra lys

I det år Thomas Heesgaard har kørt med kofangeren på traktoren, som kun undtagelsesvis viger pladsen for en sneplov, har der ikke været nogen sammenstød med andre trafikanter på vejen.

- Om vinteren når vi kører og salter om natten, markerer vi vores bredde med alt det lys, der er på kofangeren. Jeg har godt nok markeringslys oppe i sidespejlene, men vi har aldrig haft noget lys her for neden, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Trafikanterne trækker ind, når de ser traktoren med kofangeren. Foto: Tina Moesgaard.

- Nu har vi heldigvis ikke prøvet det, men hvis der nu var nogen, der skulle køre ind i os, så skulle den gerne slå bilerne af, uddyber Thomas Heesgaard.

Derfor forbliver kofangeren en fast del af den nye, røde traktor, der nu for anden sæson i træk tager del i at slå de omkring 4.600 kilometer græs i Herning Kommune.