Lyt til artiklen:

idverde: - DM i Skills var den perfekte ramme for vores lærlinge- og elevtur

00:00
Hastighed: ???x
02:51

I sidste uge tog elever og lærlinge fra idverdes fire datterselskaber i samlet flok til DM i Skills 2023.

idverde Danmarks elever og lærlinge var for første gang samlet på tværs af de fire datterselskaber til dette års DM i Skills - og det var der ifølge HR-direktør i idverde Danmark flere gode årsager til.

Det skriver anlægsgartnerkoncernen idverde i en pressemeddelelse, hvis fire datterselskaber består af OKNygaard, Malmos, Grøn Vækst og Lauge Bonde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes, at DM i Skills var den perfekte ramme for vores lærlinge- og elevtur, siger HR-direktør, Claus Rosendahl, i pressemeddelelsen.

- Konkurrencen sætter fokus på faglig stolthed og at repræsentere sit fag bedst muligt. Det stemmer overens med vores ambition om at tiltrække nye, stærke, dygtige talenter til vores virksomheder, siger HR-direktøren, som også selv var med på turen.

Relevant og faglig sparring

Allerede sidste år tog søsterselskaberne OKNygaard og Malmos afsted på fællestur til DM i Skills sidste år, som blev afholdt i Høng.

DM i Skills 2023 er i gang

Se også:

DM i Skills 2023 er i gang

- For idverde er lærlinge og elever en vigtig del af vores samlede medarbejdere. De fører nytænkning, energi og kreativitet med ind i vores virksomheder. Derfor går vi også op i at give dem en relevant og faglig sparring, siger HR-direktør Claus Rosendahl.

Det sker ifølge HR-direktøren i idverde Danmark for eksempel ved at tilknytte elevansvarlige i virksomhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et større fællesskab

Derudover havde turen også til formål at introducere eleverne og lærlingene til idverde-fællesskabet, fortæller HR-direktøren.

- Selvom eleverne kommer fra forskellige virksomheder, vil vi gerne vise dem, at de er en del af et større fællesskab, der arbejder mod de samme mål om blandt andet mere natur, mere biodiversitet og mere bæredygtighed, siger HR-direktør Claus Rosendahl.

rich-media-4
Alle elever og lærlinge fik udleveret en idverde-trøje. Foto: idverde.

- Vi vil gerne give dem muligheden for at opbygge et fagligt netværk, få nye venner og dele inspiration og idéer med hinanden, siger han.

Det indebar også at støtte lærling hos Malmos Jacob Bankel, som var med i konkurrencen for anlægsgartnere.

Svær opgave udfordrer unge anlægsgartnere til DM i Skills

Se også:

Svær opgave udfordrer unge anlægsgartnere til DM i Skills

Her anlagde Malmos-lærlingen et haveanlæg, som blandt andet indebar brostensmur, plantning af træer og planter, jordarbejde, klinker, hegn og et vandelement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom han ikke endte med at vinde, var det for Malmos-lærlingen en enestående oplevelse at være med i DM i Skills 2023.

rich-media-7
Jacob Bankel fra Malmos deltog i konkurrencen inden for anlægsgartnerfaget. Foto: idverde.

- Det er en unik mulighed at få lov til at vise, hvad man egentlig kan - og så endda for så mange mennesker, fortæller Jacob Bankel.

- Det har selvfølgelig også været med en vis spænding og sommerfugle i maven, men jeg har været glad for at vise andre, hvorfor anlægsgartnerfaget er noget særligt. Resultatet af min præstation har forhåbentlig inspireret andre, siger lærlingen.

DM i Skills blev i år afholdt 2. til 4. februar i Messe C i Fredericia.