Lyt til artiklen:

DM i Skills rykker uden for de store byer

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Med et tocifret millionbeløb fra Tietgenfonden rykker DM i Skills uden for de store byer og retter blikket mod nye målgrupper.

Det faglige mesterskab har efterhånden vokset sig så stort, at det i dag kun er København Fredericia, Herning og Aalborg, der har faciliteter til at arrangere et så stort event som DM i Skills.

Men det skal en ny tre-årig indsats, som DM i Skills sætter i værk med ti millioner kroner i støtte fra Tietgenfonden, nu lave om på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlægsgartnere, brolæggere og anlægsstruktører skal kæmpe om DM-titlen

Se også:

Anlægsgartnere, brolæggere og anlægsstruktører skal kæmpe om DM-titlen

Blandt nogle af hovedpunkterne er flere mindre værtsbyer, nyt fokus på unge voksne i gymnasierne, unge på efterskolerne og unge elever, som ikke er kommet i gang med en uddannelse endnu.

Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne sikre, at flere unge i hele landet kan få gavn af eventen. Derfor vil vi gerne udvide vores indsats, så også de lidt ældre unge bliver inddraget som en del af målgruppen for Skills, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel, i pressemeddelelsen.

- Samtidig ønsker vi også at have mulighed for at besøge de områder af landet, der ikke nødvendigvis er vant til at afholde store events, siger Søren Heisel.

Kræver opbakning

Det kræver et andet set up, nye virkemidler og et bredere blik på både målgrupper og værtsbyer, lyder det fra formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den nye støtte fra Tietgenfonden er udviklingen for DM i Skills sikret en god platform, men ifølge SkillsDenmark vil det stadig kræve opbakning fra en lang række aktører at kunne tilbyde mindre kommuner den faglige fest og fokus på erhvervsuddannelserne.

Ole ville arbejde udendørs

Se også:

Ole ville arbejde udendørs

- Til trods for at vi startede på en bar mark, blev DM i Skills i Høng i Kalundborg Kommune en kæmpe succes. Det lykkedes at tiltrække gæster fra hele regionen og skabe tilskuerrekord, siger næstformand for SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.

- Dermed formåede vi at sætte spotlight på erhvervsuddannelserne i et område, hvor der er stor mangel på faglært arbejdskraft. Den succes håber vi at kunne gentage i fremtiden med opbakning fra blandt andet Tietgenfonden, siger næstformanden.

DM i Skills kommer til Roskilde næste år

Se også:

DM i Skills kommer til Roskilde næste år

Tietgenfondens støtte skal i årene 2024-2026 blandt andet gå til udstillingstelte, undervisningsmaterialer, særarrangementer, transport og forplejning, konkurrencer, demostande og lærings-områder.

Tietgenfonden har et almennyttigt og samfundsgavnligt formål, herunder at fremme dansk erhvervsliv. Fonden uddeler cirka 20 millioner kroner hvert år til almennyttige projekter, der fremmer virkelyst og vækst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills 2023 finder sted i Messe C i Fredericia 2. til 4. februar.