Lyt til artiklen:

Anlægsgartnere, brolæggere og anlægsstruktører skal kæmpe om DM-titlen

00:00
Hastighed: ???x
01:50

De største unge talenter i 45 forskellige faglige uddannelser er klar til DM i Skills 2023. Den grønne branche er stærkt repræsenteret under både konkurrencefagene og demonstrationsfagene.

Det bliver tre intense dage i faglighedens tegn, når landets dygtigste erhvervsskoleelever kæmper inden for deres respektive fag til DM i Skills den 2.-4. februar i Messe C i Fredericia.

Her dyster 286 unge fra 45 forskellige fag om at blive Danmarksmester og æren ved at hænge medaljen om halsen. De dygtige unge har været igennem et langt udskilningsløb af skolemesterskaber og regionale mesterskaber og har dermed allerede bevist, at de er blandt de bedste af de bedste indenfor deres fag. Men ved DM i Skills kåres den allerbedste efter tre dages intens konkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- DM i Skills er en hård konkurrence om at være den bedste, og alle deltagerne har trænet i flere måneder - og brugt mange timer af deres fritid - for at blive klar til mesterskaberne. Derfor kan man se det ypperste danske håndværk på DM i Skills. Men det er også et kæmpe oplevelsescenter for unge, der overvejer deres uddannelsesvej. Hvert fag har nemlig et såkaldt "prøv, mærk og føl" område, hvor man selv kan prøve kræfter med faget. Derfor er det en fantastisk mulighed for at komme helt tæt på de mange uddannelsesmuligheder en faglært karriere giver, siger direktør i SkillsDenmark, Simon Neergaard-Holm.

Blandt de 45 konkurrencefag er den grønne branche repræsenteret af brolæggerne, anlægsstruktørerne og anlægsgartnerne. Derudover er der til DM i Skills også en række demonstrationsfag, hvor den grønne branche er repræsenteret ved uddannelserne til skov- og naturtekniker og greenkeeper og groundsman.

Deltagerne kommer fra hele landet og repræsenterer både erhvervsskoler og virksomheder fra alle regioner i Danmark.