Lyt til artiklen:

Maskinerne er rullet ud af park i Randers for sidste gang

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Anlægsarbejdet har stået på i halvandet år, og nu er projektet Infrastruktur Jennumparken ved vejs ende.

I marts sidste år rullede maskinerne for først gang ind i Jennumparken i Randers for at give udearealerne nyt liv, og halvandet år senere er de nu rullet ud derfra for sidste gang.

Det oplyser Randers Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den tid har parken blandt andet været forbeholdt folkene fra OKNygaard, som har haft deres faste gang i området, mens de har udført anlægsarbejderne på projektet i Jennumparken.

Tilbage står nu et væsentligt anderledes boligområde, der er blevet åbnet mere op med nye opholds- og aktivitetsområder, øget belysning, nye stiforbindelser og mere varieret beplantning.

Via infrastrukturprojektet er Jennumparken også smeltet mere sammen med Nordre Fælled, hvor den vilde natur bliver lukket ind i boligområderne, oplyser kommunen.

Lysende træer

Ved udgangen af 2021 anlagde OKNygaard ny bundsikring og belægning, og siden fulgte det udvendige inventar og de nye lysmaster.

- Den nye infrastruktur i Jennumparken handler om at give området et frisk pust. Området ligger lige op ad store naturområder. Det skal beboerne kunne mærke, så vi styrker koblingen mellem det bynære og den omkringliggende natur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Parkens officielle indvielse finder sted i foråret 2023. Foto: OKNygaard A/S.

Således udtalte produktionschef hos OKNygaard og ansvarlig for anlægsprojektet i Jennumparken, Nicolai Cramer, i en pressemeddelelse fra virksomheden tilbage i marts 2022.

Som en arkitektonisk krone på værket, byder parken også på fire lysende træer, som kun er at finde to andre steder i landet. De står ved indgangene til boligområdet og ved aktivitetsområdet, oplyste OKNygaard i samme pressemeddelelse.

rich-media-4
Projektet gik i gang i marts 2021. Foto: OKNygaard A/S.

I marts skred projektet allerede stærkt fremad, og i den forbindelse pegede projektchefen på, at det blandt andet var på grund af det gode samarbejde mellem projektets samarbejdspartnere.

- Når vi anlægger by- og uderum, hvor der også er beboere at tage hensyn til, så er det afgørende med løbende brugerinddragelse og en samarbejdsorienteret tilgang, fortalte han.

Indvielse i 2023

Selvom hele området nu er klar til brug, bliver den officielle indvielse først afholdt til foråret 2023, oplyser kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til den tid vil de mange vilde blomster igen pryde området, de grønne områder vil tage sig bedre ud, og aktivitetsområdet vil summe af liv.

Mere biodiversitet og større trivsel for natur og samfund

Se også:

Mere biodiversitet og større trivsel for natur og samfund

Bygherrerne bag projektet er boligorganisationerne Lejerbo Randers og Møllevænget & Storgaarden.

Projektet er finansieret af Landsbyggefonden, og blev godkendt af beboerne i de berørte områder i foråret 2020.