Lyt til artiklen:

Odenses største skov bliver endnu større

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Elmelund Skov på Fyn blev rejst i 2014 og er det største skovrejsningsprojekt i Danmark i over hundrede år.

For otte år siden eksisterede skoven slet ikke, men nu er den Odenses største - og snart vokser den sig endnu større.

Naturstyrelsen har nemlig købt et areal på 28 hektar til yderligere skovrejsning i det i forvejen cirka 360 hektar store areal, som Elmelund Skov udgør den dag i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Fyens Stifttidende

Formålet med skovrejsningen er at beskytte vigtige indvindingsområder for drikkevand, skabe gode muligheder for friluftsliv tæt på Odense by og at binde CO2 i træerne.

Elmelund Skov vest for Odense er et samarbejde mellem VandCenter Syd, Odense Kommune og Naturstyrelsen. Skoven blev plantet i 2014. Da blev der på 79 dage sat 600.000 træer i jorden, hvilket gør det til landets største skovrejsningsprojekt i over hundrede år.

Et statsligt- og kommunalt område

Det samlede projektområde er på 740 hektar, hvor omtrent halvdelen består af skov. Den menneskeskabte skov er delt op i et statsligt og et kommunalt område, hvor Naturstyrelsen og Odense Kommune i hver deres del erhverver jord til skovrejsning.

Historisk stor skovplantning i Odense

Se også:

Historisk stor skovplantning i Odense

Det senest tilkomne areal ligger i den vestlige del af det statslige område og bringer Naturstyrelsens total op på knap 310 hektar jord. I det kommunale område har Odense Kommune i alt cirka 83 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundvandet er en sårbar ressource, som kan beskyttes ved at rejse skov, fortæller projektleder fra VandCenter Syd Troels Kærgaard Bjerre til Fyens Stifttidende.

- Naturstyrelsens køb af ekstra 28 hektar til skovrejsning betyder, at vi kan passe endnu bedre på det grundvand, som bliver til drikkevand, vi slukker tørsten i. Det er en god nyhed, siger han.

Forundersøgelser næste år

De i alt 28 hektar er på nuværende tidspunkt delt op i to områder. De 12 hektar indeholder blandt andet frugtplantager, og resten er i dag udlejet til golfklubben Blommenlyst Golfklub.

Skovrejsning får hjælp af træer

Se også:

Skovrejsning får hjælp af træer

- Vi er glade for de nye arealer, som får den vestlige del af Elmelund Skov til at vokse markant, og samtidig kommer vi et skridt nærmere i forhold til at få de to nuværende skovområder til at smelte sammen til én stor bynær skov, udtaler skovrider for Naturstyrelsen Fyn, Jakob Harrekilde Jensen, til avisen.

For de 12 hektar vil der til næste år blive igangsat forundersøgelser og senere indkaldt til et offentligt møde for at få forslag og idéer til indretning af det nye areal. Forventningen er, at arealet først bliver tilplantet i 2025.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For de resterende 16 hektar bestående af golfbanen indtræder Naturstyrelsen i forpagtningen, som løber indtil udgangen af 2033.