Lyt til artiklen:

Dansk saltspreder er klar til indtog på det svenske marked

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Bredal A/S fra Vejle har netop lukket en aftale med virksomheden Gunnars Maskiner, som skal sikre danskerne større udbredelse "hinsidan".

I de seneste år har det været sparsomt med snevejr over Danmark. Så er man i markedet for salt- og grusspredere som Bredal, er det en god ide at kigge udenlands for afsætning. Og det har vejlefirmaet gjort.

Sverige var klar til en udvidelse, forklarer salgsansvarlig for Norden Jacob Bangsgaard. Og den erobring skal et spritnyt samarbejde med Gunnars Maskiner AB gerne hjælpe på vej. Herigennem får man nogle friske kanaler med direkte adgang til det svenske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem flere år arbejdet på at styrke vores position i Sverige. Og med Gunnars Maskiner som forhandler er vi kommet et godt skridt i den rigtige retning, siger Jacob Bangsgaard.

Gunnars Maskiner har syv afdelinger, der dækker det midterste Sverige: Västra Götaland, med Göteborg i vest og området mellem Vänern og Vättern i øst.

God til Skåne-job

Samarbejdet med Gunnars Maskiner er imidlertid ikke første intro til Sverige for vejlenserne. Bare en mere nordligt placeret én af slagsen.

Bredal har i dag salg i Skåne, og der er god afsætning på materiellet i både Helsingborg og Malmø, forklarer Jacob Bangsgaard.

rich-media-2
Klamme og våde veje har vi stadig herhjemme, men vil man sælge storskala salt- og grusspredere er det kløgtigt nok at se mod udlandet.

Om det nordligere Sverige hopper med på Bredal-vognen, er derimod mindre sikkert. Vanetænkningen for nordboerne sigter nemlig mere på, at man skal have selvlæssende vogne. Og det kan Bredal ikke klare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Svenskerne bruger i udpræget grad vogne med tip, så de selv kan bakke ind og samle sand eller salt op i sprederen. Det betyder, at vi slår på, at vi kan sprede en lav dosering med større præcision, end de vogne som mange svenskere kører med lige nu, fortæller Jacob Bangsgaard, som også skal overvinde en anden hurdle.

Jo længere nordpå man kommer i Sverige, jo mindre salt skal der spredes. Her smider man i stedet skærver ovenpå isen, fordi temperaturerne er for lave til, at saltet kan virke. Den salgsansvarlige er dog stadig optimist.

- Vi har en forventning om, at vi opnår et godt salg, når Gunnars Maskiner rigtigt kommer i gang og folk bliver opmærksomme på vores nye tilstedeværelse, siger han.

Bredal har nu seks svenske forhandlere med i alt 19 afdelinger.