Lyt til artiklen:

Stihls årsregnskab viser lille fald i omsætningen

00:00
Hastighed: ???x
03:45

På trods af det lille fald i forhold til året før var omsætningen stadig væsentligt højere end året før coronapandemien.

Sidste regnskabsår for Stihl var kendetegnet ved en række forskellige udfordringer, og efter flere års ekstra høj vækst under coronapandemien er branchen nu ved at konsolidere sig.

Det skriver producenten i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stihl-koncernens omsætning udgjorde i alt 5,3 milliarder euro i regnskabsåret 2023 (forrige år: 5,5 milliarder euro). På trods af det lille fald på 4,1 procent i forhold til året før var omsætningen stadig væsentligt højere end før coronapandemien, oplyser producenten.

Stihl gør opmærksom på, at en svag økonomi og geopolitiske forhold mindsker omsætningen og salgsudviklingen. I samme ombæring gør Stihl opmærksom på, at andelen af solgte batteriprodukter er øget.

En dæmper på forbruget

Negative vekselkurser påvirkede også omsætningen, og fraregner man vekselkurseffekterne, ville omsætningsfaldet kun have udgjort 1,1 procent, lyder det.

Derudover faldt antal medarbejdere på verdensplads med 3,6 procent til 19.805 per 31. december 2023 (forrige år: 20.552).

Rekordregnskab hos Stihl

Se også:

Rekordregnskab hos Stihl

Bestyrelsesformand i Stihl, Michael Traub, præsenterede Stihls årsresultat på en pressekonference og udtalte blandt andet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efter tre år med ekstremt stærk vækst oplevede vi mindre efterspørgsel i 2023. Denne fase, som vi oplevede på grund af coronapandemien, er ovre. Nedlukninger og rejserestriktioner betød, at folk gik i hi derhjemme. Vedligeholdelse af hjem og haver var meget populært, og mange forbrugere investerede i nyt udstyr.

- Høj inflation og højere renter har nu lagt en dæmper på forbrugerstemningen. Desuden har forhandlere og detailhandlen masser af produkter på lager, som de nu skal solgt først.

Forsigtig optimist

Som en uafhængig familieejet virksomhed kan Stihl planlægge og handle langsigtet på trods af de nuværende udfordringer, lyder det.

Og bestyrelsesformand Michael Traub er forsigtig optimist, når det gælder det indeværende år.

- Under de gældende forhold håber vi på en lille vækst i anden halvdel af 2024, udtalte han på konferencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rustet til fremtiden

Det fremgår, at batterisegmentet fortsætter med at vokse, og at salget af benzindrevne produkter faldt betydeligt. Især i Vesteuropa og Nordamerika spiller batteriprodukter allerede en vigtig rolle og kommer til at vokse endnu mere de kommende år, lyder det fra Stihl.

Næsten hver tredje dropper nogle gange sikkerhedsudstyret

Se også:

Næsten hver tredje dropper nogle gange sikkerhedsudstyret

- Stihl er vokset med over 30 procent siden 2019. Lige nu nærmer vi os en normalisering af væksten. Ikke desto mindre fortsætter vi vores langsigtede strategi med at være førende på to fronter. Vi vil stå i spidsen for den bæredygtige omstilling inden for både batteri- og benzindrevne værktøjer, udtalte Michael Traub.

- Udskiftningen af benzindrevne produkter med batteridrevne produkter går hurtigt. Det kræver vores fulde omstillingsstyrke, som dog sker på baggrund af en stærk position. Samtidig bekræfter dette, at vi er på rette spor. Vi fortsætter med at fokusere på vores investeringer i fremtidens batteriteknologi og er overbeviste om, at vi kan realisere vores ambitiøse vækstplaner, sagde han.

Nye, kraftfulde skæremaskiner fra Stihl

Se også:

Nye, kraftfulde skæremaskiner fra Stihl

Efter planen kommer 30 nye batteridrevne produkter til at blive lanceret på markedet alene de næste to år, oplyser Stihl.