Tirsdag vedtager Folketinget regeringens forslag om at sætte hastighederne for campingvogne og andre påhængskøretøjer op til 100 kilometer i timen på motorvejene.

Når der skal fragtes redskaber eller materialer på en trailer til opgaver, der ligger langt væk, kommer transporttiden hurtigt til at virke som en evighed. Det kan specielt mærkes ude på motorvejen, og det kan hurtigt blive en dyr omgang, hvis der er for meget vægt i sikkerhedsskoen.

Fremover bliver det imidlertid muligt at køre stærkere, når man med bil og trailer bevæger sig ud på motorvejen. Tirsdag den 12. april vedtager Folketinget nemlig det såkaldte Tempo 100-lovforslag, der giver folk med campingvogne, trailere og andre påhængskøretøjer lov til at køre 100 kilometer i timen på motorvejene frem for de i dag tilladte 90 kilometer i timen. Det fortæller Transport- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal leve op til betingelser

- Vi vil gerne gøre det lidt lettere for både feriefolket, privatbilister og erhvervsdrivende at komme rundt i landet. Ved at sætte hastighedsgrænsen op for biler med påhængskøretøjer kan vi gøre det på en intelligent måde uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Tempo 100-ordningen indføres efter tysk model, hvor campingvogne og trailere kan køre op til 100 kilometer i timen. på motorvejene og op til 80 kilometer i timen på andre veje, forudsat at de lever op til en række tekniske betingelser. Ordningen træder i kraft den 1. juli 2016.