Mange forbinder opbygningen af terrasser med lag af stabilgrus og sand efterfulgt af fliser med et løst fugemateriale - men cement kan bestemt også gøre arbejdet.

At lægge fliser på terrassen er ikke kun forbeholdt anlægsgartneren eller brolæggeren. Mureren kan bestemt også være med.

Murer- og entreprenørfirmaet OPN Entreprise A/S har her i begyndelsen af 2013 renoveret en 150 kvadratmeter udendørs terrasse for en privat bygherre nord for København. Tidsplanen for projektet var stram, da terrassen skulle være klar til en fest i starten af marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I denne byggesag var tiden en afgørende faktor, så vi valgte den hurtige A 38 MIX cement fra Ardex til terrassens slidlag. Den har en tørretid på fire timer, så vi har kunnet støbe og arbejde videre på slidlaget samme dag, lyder det fra Karsten Lange, der er administrerende direktør i OPN Entreprise. 

Rådgivning før opstart

Før opstarten af projektet rådførte OPN Entreprise sig med Ardex om produktvalg, og resultatet var en samlet arbejdsbeskrivelse, der kortlagde de løsninger, der bedst kunne svare sig. Denne fremgangsmåde er typisk for Ardex, der gerne yder konsulentbistand og står på mål for mængdeangivelser og tidsforbrug, oplyser Mikkel Falkenstrøm, teknisk salgskonsulent hos Ardex.

- Vi er meget ærekære omkring produkternes egenskaber og kvaliteter, og det afspejler sig blandt andet i, at vi yder en gedigen rådgivning om kundernes projekter, så vi er sikre på, at de får den løsning, de har brug for, forklarer han.

Etapeinddeling af arbejdet

OPN Entreprise er med en årlig omsætning på cirka 35 millioner kroner et af Københavns større murerfirmaer. De går højt op i, at deres ansatte bliver grundigt uddannet i tidsplanlægning og kvalitetssikring.

- A 38 MIX cementen begynder at tørre cirka en halv time efter, at den er blevet blandet op med vand. Da byggesagen omfattede 150 kvadratmeter, måtte vi derfor inddele arbejdet i etaper og skabe en rytme, der sikrede, at vi fik udnyttet den korte tørretid optimalt blandt andet ved at planlægge logistikken godt fra start, fortæller Karsten Lange om den konkrete byggesag nord for København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- A 38 MIX cementen udmærker sig desuden ved, at alle krympninger er væk inden for 24 timer, og de største allerede efter to-tre timer. Det betyder, at mureren kan støbe slidlaget om morgenen, lægge fliser på efter frokost - og om aftenen kan man så i princippet have gæster på besøg på sin flotte, nye terrasse, pointerer Mikkel Falkenstrøm.