Lyt til artiklen:

Kranvognmand erhverver sig kæmpe italiensk edderkop

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Det er den største bæltedrevne Platform Basket-bomlift, der er leveret i Danmark, oplyser importøren.

Med en arbejdshøjde på op til 33 meter har vognmandsfirmaet A. Sømod A/S i Glostrup anskaffet sig en italiensk bæltedrevet bomlift af de helt store.

Det skriver Scantruck A/S, der har leveret Platform Basket Spider 33.15, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Arbejdshøjden er op til 33 meter. Foto: Scantruck.

- Det er vores første lift, og nu kan vi både levere transport og lift. Det sparer kunden for at tænke på at bestille både lift og transport. Og for efterfølgende at betale for transporten. Den er jo automatisk med, når vi leverer liften. Så den nye Platform Basket Spider-lift har fået en god modtagelse af vores kunder, siger vognmandsfirmaets administrerende direktør, Kim Sømod, i pressemeddelelsen.

Sømod-rød hybridmaskine

Liften er den største af sin art, der er leveret i Danmark, oplyser Platform Basket-importøren Scantruck. Der er desuden tale om en hybridmaskine, som kan køre på diesel og el.

rich-media-3
Purpurrød er A. Sømods firmafarve. Foto: Scantruck.

- El-motoren med lithiumbatterier sikrer, at liften også kan køre inden døre, og så er el-driften jo et stærkt, grønt signal, som vi meget gerne sender. Selve bomliften er ikke grøn, men purpurrød, som er A. Sømods firmafarve. Dermed passer den nye til vores kraner. Vi kalder den Sømod-rød, siger direktøren.

Den italienske lift-producent har specialiseret sig i "højt og stabilt". Platform Basket-liftene hedder også "Spider", engelsk for edderkop. Navnet henviser til, at maskinerne har lange edderkoppeben, som sikrer optimal stabilitet, når de folder sig ud og sætter fødderne på jorden.

Liftbranchen går sammen og etablerer ny messe

Se også:

Liftbranchen går sammen og etablerer ny messe

Edderkoppelisten har også en siderækkevidde på næsten 16 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Montering af ruder

Vognmandsfirmaet A. Sømod lejer typisk lifte ud til byggeopgaver, og de langtrækkende lifte anvendes ofte i forbindelse med montering af ruder.

rich-media-6
Administrerende direktør Kim Sømod i midten, driftschef Rasmus Frederiksen (tv.) og teknisk chef Thomas Standgaard. Foto: Scantruck.

Når kranen med monteret vakuum-sugekopper løfter ruderne op i højden, kan glarmesteren stå sikkert i mandskabskurven og arbejde. Det er muligt at have op til 230 kg med op i kurven.

Selv vejer denne Platform Basket Spider 6.500 kg.

Alle stande til liftmessen 2024 er solgt

Se også:

Alle stande til liftmessen 2024 er solgt