Lyt til artiklen:

Folkekirken vil omlægge landbrugsjord til fri natur

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Folkekirken er en af Danmarks største jordejere og ser et stort potentiale i at omlægge noget af jorden, der i dag dyrkes som landbrugsjord, til grønne arealer.

Danmarks tredjestørste jordejer er folkekirken. I dag sidder de danske sogne på i alt 11.000 hektar jord, hvor cirka 8.500 hektar er forpagtet til landbrug. Men ifølge Jyllands-Posten vil folkekirken nu gøre det muligt, at gøre noget af landbrugsjorden til fri natur i stedet.

At omlægge folkekirkens landbrugsjord skal være med til at løfte den grønne omstilling og indfri klimamålene, fortæller Jesper Rønn Kristiansen, der er projektleder for Folkekirkens Grønne Omstilling til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Folkekirken kunne sagtens nøjes med at tænke på sin egen indtægt og udelukkende blive ved med at forpagte til konventionelt landbrug og så kalke kirken hvert år i stedet for hvert andet år. Men vi synes, at det er rigtig stærkt set af folkekirken, at de selvfølgelig også tager ansvar, som en del af det samfund, vi lever i, siger han.

Sdr. Omme Kirkegård er Grøn Kirkegård

Se også:

Sdr. Omme Kirkegård er Grøn Kirkegård

Det er op til hvert enkelt menighedsråd, hvordan de forvalter jorden.

Årsagen til, at folkekirken ejer så meget jord, er, at præster indtil 1922 blev lønnet med jord frem for at få en fast månedsløn.