Lyt til artiklen:

Fond vil plante knap seks millioner træer

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Klimaskovfonden har lige nu gang i projekter på 72 arealer og har indtil videre plantet 216.000 træer.

Et træ per dansker.

Sådan lyder den konkrete plan fra Klimaskovfonden, som vil sætte turbo på skovrejsningen i Danmark. Men målet kan kun nås, hvis danskerne hjælper med at rejse mere skov, og det kan gøres ved et bidrag på 25 kroner per træ til Klimaskovfonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver fonden, nedsat af Folketinget, i en pressemeddelelse.

- I klimaskovfonden er vi klar og er allerede i gang med at plante skov over hele Danmark. Ambitionen er, at vi ved fælles hjælp kan rejse midler til at få plantet endnu mere skov.

- Helt konkret har vi en ambition om at plante et træ per dansker, så hurtigt som muligt, og det mål vil vi gerne engagere alle danskere i, siger Kirsten Brosbøl, fondens forperson, i pressemeddelelsen.

Mere skov i Danmark

Klimaskovfonden er nedsat af Folketinget og har blandt andet fået til opgave at indsamle midler fra private og virksomheder, så det kan lade sig gøre at rejse mere skov i Danmark.

Fonden sikrer, at træerne bliver plantet et af de steder i landet, som landmænd, kommuner og kirker stiller til rådighed i klimaindsatsen i samarbejde med Klimaskovfonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange danskere vil gerne handle for klimaet. De har brug for at gøre noget ved klimaproblemerne, udover det man kan gøre derhjemme. Og her kan alle være med; hvis alle bare bidrager med et træ, så vil det få en stor effekt, siger Kirsten Brosbøl.

Banedanmark planter ny klimaskov

Se også:

Banedanmark planter ny klimaskov

Hun understreger, at bidrag til at rejse nye skove ikke skal stå i stedet for klimavenlig adfærd, men som et supplement, hvor danskerne i fællesskab kan gøre endnu mere for klimaet.

- Klimasituationen er ikke sådan, at man bare kan donere et beløb til skovrejsning og så undlade at ændre vaner i en klimavenlig retning.

- Det er en mulighed for at gøre noget ekstra udover alle de andre små vaner og handlinger i hverdagen, der skal mindske CO2-aftrykket og bremse klimaforandringerne, siger Kirsten Brosbøl.

Støtte til skovrejsning

Klimaskovfonden køber ikke arealerne, hvor der rejses skov, men giver støtte til skovrejsning hos private lodsejere, kommuner eller kirker, der søger fonden om tilskud til at rejse skov på deres jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skovene skal være robuste med mange forskellige slags træer, og fredskovspligt skal sikre, at skoven binder CO2 mange år ud i fremtiden.

Plasticflasker bliver til træer i Næstved

Se også:

Plasticflasker bliver til træer i Næstved

Fonden har lige nu gang i projekter på 72 arealer og har indtil videre plantet 216.000 træer.