Lyt til artiklen:

Plasticflasker bliver til træer i Næstved

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Projektet hedder "Pant et træ", og de første træer bliver plantet i begyndelsen af næste uge.

Eleverne i Miljørådet på Næstved Gymnasium og HF har indsamlet plasticflasker, og panten bruger de nu på at plante nye træer ved Næstveds kommende klimaskov.

Det oplyser Næstved Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg glæder mig til at plante træerne. Det er sjovt at tænke på, at de flasker og den plastic, som vi har samlet ind, nu bliver til træer, siger elevrepræsentant i Miljørådet på Næstved Gymnasium og HF, Amanda Risager.

Indtil videre er det løbet op i cirka 160 træer, som bliver sat i jorden mandag 21. november klokken 14.00 ved siden af den såkaldte Skills-skov, som deltagerne ved DM i Skills plantede i 2019.

Flere flasker, flere træer

Projektet "Pant et træ" er et samarbejde mellem kommunen og Næstved Gymnasium og HF.

Planen er, at der skal flere træer til i takt med, at Næstved Gymnasium og HF får indsamlet flere plasticflasker og dermed flere penge til at plante træer for.

rich-media-2
Eleverne fra Næstved Gymnasium og HF planter cirka 160 træer. Kort: Næstved Kommune.

Initiativet vækker også glæde hos borgmester Carsten Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at "Pant et træ" er et flot projekt; unge mennesker, der gør en konkret indsats for miljøet og klimaet. Det vil vi som kommune gerne være med til at støtte. Derfor slog jeg også til med det samme, da gymnasiet præsenterede mig for idéen, siger han.

Ny klimaskov

Plantningen markerer samtidig starten på den nye klimaskov ved Stenlængegård i Næstved Kommune.

Klimaskoven er ifølge kommunen et vigtigt areal i den kommende bydel, og den nye skov vil fungere som klimaskov, som binder CO2.

For at fremme biodiversiteten på de tidligere marker vil Næstved Kommune, ud over selve plantningen af skoven, pleje og udvide eng- og moseområderne samt slynge Ellebækken, således at bækken får et naturligt forløb.

Ny skoleskov på Fyn

Se også:

Ny skoleskov på Fyn

Den nye skov bliver etableret fra 2023 med støtte fra Banedanmark og Klimaskovfonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med Femern Bælt-projektet har Banedanmark tilbudt Næstved Kommune hjælp til at rejse skov, mod at kommunen lægger jord til projektet, lyder det.