Lyt til artiklen:

Ny skoleskov på Fyn

00:00
Hastighed: ???x
02:37

140 elever har hjulpet transportminister, Trine Bramsen, og Vejdirektoratet med at plante de sidste 150 ud af i alt 4.000 træer i en ny, bynær skov på Fyn.

Lidt uden for centrum af Odense har en ny, bynær skov set dagens lys. Skoven har fået navnet "Skoleskov Fyn", og den blev indviet af transportminister, Trine Bramsen.

I skoleskoven er der plantet omkring 4.000 træer, som skal bidrage til at sikre grønne korridorer langs de danske motorveje. Samtidig skal den nye skoleskov give mulighed for at udbrede kendskabet til danske træer for både børn og voksne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi bygger infrastruktur, skal vi også passe på naturen. Det betyder blandt andet, at naturarealer reetableres andre steder, når der bygges nye veje. Sådan er det med Skoleskov Fyn, hvor der er plantet 4.000 træer ved Fynske Motorvej. Både dyr, planter, insekter og selvfølgelig mennesker får stor glæde af den helt nye, bynære skov. Med skoleskoven kan børn og voksne bliver klogere på vores natur, og dyr og planter får gode livsvilkår i de grønne korridorer, siger transportminister, Trine Bramsen.

Over den seneste måned er omkring 4.000 træer blevet plantet langs Fynske Motorvej ved Odense Vest. I Skoleskov Fyn er mange forskellige træarter, 23 arter i alt, samlet på ét og samme sted. Langt de fleste af træarterne er hjemmehørende i Danmark.

Alle kan benytte skoven

Borgere og skoler vil, når skoven er vokset til, kunne benytte området til at nærstudere træerne, deres blomster og frugter.

Rådmand Tim Vermund, Odense Kommunes Klima- og Miljøforvaltning, siger:

- Det er dejligt, at vi nu har fået en skoleskov i Odense, hvor vores skoleelever kan lære om de mange forskellige træer, man kan finde i de danske skove. Og det gør mig glad, at vi indtænker det grønne, samtidig med at Vejdirektoratet sikrer fremkommeligheden på motorvejen over Fyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I "Skoleskov Fyn" er der plantet 23 forskellige træarter på ét og samme sted. Langt de fleste af træarterne er hjemmehørende i Danmark, hvilket betyder, at de har været i den danske natur i mange år.

I skoven vil både lokale borgere, skoler og turister, når skoven er vokset godt til om et årti eller to, kunne benytte den grønne oase til at nærstudere de mange forskellige arter af træer, deres blomster og frugter, insekter, fugle og andet dyreliv.

Ét stort træ af mange mindre træer

"Skoleskov Fyn" er blevet til i et samarbejde mellem organisationen "Plant et Træ" og Vejdirektoratet, som skal bidrage til at sikre flere grønne korridorer langs de danske motorveje samtidig med, at der bliver skabt mulighed for læring om træer i Danmark.