Lyt til artiklen:

Hedeselskabet lancerer nyt koncept

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Det nye koncept skal assistere virksomheder med at dokumentere deres biodiversitets- og klimatiltag.

Der er nok at forholde sig til, når en virksomhed skal gøre sit aftryk på natur og miljø op.

Samtidig er mange virksomheder bekymrede for at blive fanget i greenwashing - ikke af ond vilje - men fordi reglerne er meget komplekse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder det fra Hedeselskabet i en pressemeddelelse, som nu lancerer 'Naturbaserede Løsninger' gennem dattervirksomheden Hededanmark.

Det er et koncept, som assisterer klima- og biodiversitetsambitiøse virksomheder med deres udvikling, udførelse, drift og rapportering af naturprojekter, som kan indgå i deres grønne regnskaber, lyder det.

Eksperter dokumenterer

De naturbaserede løsninger vil blive fulgt af eksperter, der både monitorerer såvel som dokumenterer deres tiltag for klima og biodiversitet.

Dermed kan virksomheder inkludere projekterne i deres ESG-rapportering, som om få år bliver et krav for alle, lyder det fra Hedeselskabet.

rich-media-2
Hededanmark arbejder blandt andet med naturgenopretning. Foto: Hedeselskabet.

ESG er en forkortelse for Environmental, Social and Governance

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det dækker over miljø, samfund og ledelse og er en betegnelse for en tilgang, som organisationer anvender i forbindelse med at måle og forbedre sin klima- og miljømæssige påvirkning.

Hedeselskabets direktør kan fejre rund fødselsdag

Se også:

Hedeselskabets direktør kan fejre rund fødselsdag

- Det er vigtigt for virksomheder, at de forholder sig til de krav til rapportering, som bliver mere og mere omfattende, siger klima- og biodiversitetschef i Hedeselskabet, Mads Flinterup.

- Vi samarbejder med relevante partnere og eksperter i monitering, dokumentation og certificering af økosystemtjenester, så man kan være sikker på, at tallene kan bruge i rapportering, siger klima- og biodiversitetschefen i pressemeddelelsen.

Med udgangspunkt i ESG

Det er Hedeselskabets ambition at gøre processen så let som mulig for virksomheder og organisationer med udgangspunkt i netop deres ESG-strategi.

HedeDanmark har bygget deres første stenrev

Se også:

HedeDanmark har bygget deres første stenrev

- Vi vil være end-to-end-partner for ansvarlige virksomheder, der vil gøre en aktiv indsats i naturen for klima og biodiversitet, siger administrerende direktør i Hedeselskabet, Torben Friis Lange, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De virksomheder, der tager initiativ og begynder arbejde med deres bæredygtighedsprofil, vil få en klar fordel på markedet i fremtiden. En ansvarlig ageren bliver license to operate, fordi forbrugere, kunder, samarbejdspartnere, leverandører og myndigheder kræver det.