Lyt til artiklen:

135 millioner kroner til skovrejsning søger ejere

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Hvis du har planer om at etablere ny skov på landbrugsjord, som du ejer, så det nu, du skal slå til. Ansøgningsrunden til privat skovrejsning er åben fra 3. august til 3. oktober, og i år er der afsat 135 millioner kroner fordelt på private og kommunale ansøgere. Det skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Til 2023 er der sket en række ændringer i ordningen, som dermed er værd at holde for øje. Blandt andet er der øget mindstekrav til plantetal, nyt mindstekrav til arealstørrelsen og en skærpelse til minimumsblandinger. Desuden kan nåletræer ikke indgå i skovbryn, mens tilskudssatsen til nåleskov øges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele listen af ændringer kan ses på styrelsens hjemmeside her

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-20 og er 100 procent finansieret af EU. Den har til formål at etablere nye skove, der forbedrer vandmiljøet og naturen ved en reduktion af kvælstof til søer, fjorde og/eller indre farvande og på privatejede landbrugsarealer.

Sekundært skal privat skovrejsning etablere nye skove, som beskytter drikkevandsressourcer eller binder kulstof. Indsatsen baseres på frivillig medvirken fra lodsejere.