Lyt til artiklen:

SolarVice vil hjælpe virksomheder med at producere egen grøn strøm

00:00
Hastighed: ???x
03:44

Ny solenergivirksomhed er klar med totalkoncept til erhvervskunder i blandt andet industri, landbrug og den grønne branche.

At fremtiden bliver endnu mere elektrisk, er der næppe tvivl om. Diesel- og benzin-drevne maskiner og produktionsapparater udskiftes med el og andre lav-emissions energikilder. Samtidig kræver den nye klimalov, der udvider bygningsreglementet, at der på alle nybyggerier laves en CO2/LCA-beregning af klimapåvirkningen. For byggerier over 1.000 kvadratmeter skal man kunne dokumentere en påvirkning på ikke mere end 12 kg CO2 per kvadratmeter om året.

Derfor bliver der brug for at tænke lidt alternativt, og her er grønne energikilder et oplagt valg - især solenergi, hvor panelerne kan placeres på allerede eksisterende tage af for eksempel maskinbygninger, haller, værksteder og meget andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et solcelleanlæg er den oplagte løsning for virksomheder, der ønsker en bæredygtig profil og samtidig spare på elregningen og måske endda blive selvforsynende, fortæller Jan Holm fra SolarVice, en forholdsvis ny virksomhed med udspring af ONJ Maskiner, som gennem 25 år har importeret og solgt traktorer, minilæssere og udstyr i Danmark.

Ordentlig rådgivning

Moderne solcelleanlæg er i dag så gode, at det næsten altid vil være en god forretning at få et anlæg installeret.

- SolarVice er gået ind i markedet som totalrådgiver og leverandør af solcelleanlæg til erhvervskunder. Vi begynder med en grundig analyse af kundens behov, og derefter kommer vi med forslag til den mest optimale løsning, fortæller Jan Holm, som tilføjer, at SolarVice også indimellem må råde en kunde til at lade være - for eksempel hvis et tag ikke kan bære solpanelerne.

- Vi vil kendes på ordentlighed i vores rådgivning. Vi vil sige nej, hvis vi ikke mener, der er økonomi i det for kunden, siger han.

Professionel partner

En lang række spørgsmål melder sig, hvis man ønsker at producere sin egen grønne solenergi, og SolarVice tager hånd om hele processen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er en del forvirring blandt kunderne om, hvilke regler der gælder i forhold til bygninger og netselskaber. Og måske skal der søges byggetilladelse, som kan være en både besværlig og tidskrævende affære. Hvor stort skal anlægget være? Skal der etableres batterier eller måske ladestandere til biler og maskiner? Alle disse elementer tager vi hånd om. Vi er med hele vejen fra levering til ibrugtagning af anlægget, siger Jan Holm.

rich-media-3
SolarVice leverer et totalkoncept. Vi er med hele vejen fra levering til ibrugtagning af anlægget, siger Jan Holm. Foto: Torben Jastram.

Han tilføjer, at SolarVice også kan rådgive om forskellige økonomiske løsninger.

- Banker og kreditforeninger laver i dag flere og flere grønne lån, som vil være bedste løsning for mange. Men der er også mulighed for leasing, som nogle måske vil foretrække, siger han.

Markedet vokser

SolarVice har opbygget et godt samarbejde med leverandører af solpaneler, invertere, batterier, beslag, skinner og øvrigt udstyr i både Europa og Asien, ligesom der er en stribe kompetente underleverandører på plads til at udføre det praktiske arbejde under ledelse af SolarVice.

rich-media-4
Jan Holm har her hånden på en inverter mens et batteri er placeret på gulvet under inverteren. Foto: Torben Jastram.

Virksomheden har gennem de seneste måneder med stor succes etableret en stribe anlæg i Jylland og på Fyn. Blandt andet på fritidslandbrug og hos industrivirksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er et stort marked derude, som jo kun vil blive endnu større i takt med øgede krav til for eksempel grønne regnskaber for alvor slår igennem. Solenergi kan være med til at forbedre kundens grønne profil, og så kan det endda være en god forretning, fastslår Jan Holm.