Lyt til artiklen:

Træfældning i gang langs E45 ved Aarhus

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Hen over sommeren sender Vejdirektoratet de store maskiner ud på udvalgte strækninger langs motorvejen fra Hørning og op til Silkeborgvej ved Aarhus V. Der skal nemlig fældes træer og anden beplantning frem mod den kommende udbygning af motorvejen.

I første omgang skal de fældede områder give plads til arkæologernes undersøgelse og omlægning af ledninger. Arbejdet med at fælde gik i gang i sidste uge og står på frem til august.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flagermustræer i området

Det er ikke helt tilfældigt, at Vejdirektoratet fælder træerne på strækningen netop nu. Biologer har nemlig identificeret områder med flagermustræer, som kun må fældes i maj eller september.

- Flagermusen er beskyttet, og vi kan derfor ikke fælde træerne når som helst. I vinterhalvåret går flagermusene i dvale, og i sommermånederne har de yngel, som ikke er flyvefærdige. Så vi har kun et meget kort vindue til at hjælpe flagermusene ud, inden vi rydder området, siger biolog i Vejdirektoratet Agnete Jørgensen.

Fotoregistrering langs motorvejen

Det er ikke kun flagermusene, der bliver forstyrret i forbindelse med udvidelsen af motorvejen. De store maskiner vil også kunne mærkes af dem, der bor langs strækningen. Det kan blandt andet medføre gener som støj eller rystelser i nærheden af arbejdsområderne.

Netop nu er Vejdirektoratet i gang med at efterse og fotografere de bygninger, der vurderes at være i risikozonen. Registreringen foretages for at se, om der er eventuelle skader eller revner på ejendommen, inden anlægsarbejdet begynder.