Lyt til artiklen:

Skovlaug modtager legat

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Ti hektar blandet opvokset skov lidt syd for Vester Hassing er siden plantningen i 1927 blevet passet af Rimmerskovens Laug.

Laugets kasserer og Rimmerskovens altmuligmand, Harry Pedersen, har i mange dage gået med motorsaven for at udtynde og åbne beplantningen mod mod syd, så der nu er udsigt udover vidderne ned mod Limfjorden.

Harry Pedersen har også forsøgsvis placeret nogle stokke med flag rundt omkring, hvor der bliver plantet nye, høje træer på pladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skoven har altid været anvendt af de omkringboende, men nu skaber lauget flere oplevelsesmuligheder. Hertil har de fået tildelt 20.000 kroner fra E.M. Dalgas' Mindelegat. Det skriver Hedeselskabet, som administrerer legatet, i en pressemeddelelse.

Bevaret for fremtiden

Foreningen for beplantning af Vester Hassing Fællesjord - i daglig tale Rimmerskovens Laug - varetager i dag pasning og pleje af den gamle skov.

Området blev plantet i 1927 og består i dag af blandet, opvokset skov og dækker ti hektar.

rich-media-2
Flagene markerer, hvor nye træer snart bliver plantet. Foto: Hedeselskabet.

Ejerskabet af skoven var tidligere ret uvist, og derfor har bestyrelsen arbejdet for at få en ejendomsdom over skoven. Det lykkedes i 2018, så skoven nu kan blive bevaret for fremtiden for byens borgere og omkringliggende områder.

Nye træer

I foråret 2019 etablerede Rimmerskovens Laug blandt andet en bærhave bestående af traditionelle frugttræer og bærbuske, men også de knap så udbredte planter som spiselige kastanjer, saskatoon og honningbær blev der plads til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Haven er åben for nærområdets borgere og besøgende i skoven. Alle er velkomne til at plukke bær og frugter. Det var godt med frugter i 2022, og vi kunne se, at der flittigt blev plukket i skoven, siger laugets næstformand, Anders Hvedhaven, i pressemeddelelsen.

Skovmaskinerne klarer det forberedende arbejde

Se også:

Skovmaskinerne klarer det forberedende arbejde

Udover de kommende, nye træer, som legatet bliver brugt til, vil der også gå midler til udskiftning af stolper i hegnet omkring bær- og frugthaven og til vildtbeplantning nær områdets borde-bænkesæt.