Lyt til artiklen:

Millionbeløb til projekter med fokus på biodiversitet

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Halvdelen af beløbet går til at omlægge og udvikle kommunens grønne arealer, så de kan rumme mere biodiversitet.

Guldborgsund Kommune bruger i år to millioner kroner fra en pulje til projekter, der skal få kommunen til at summe af mere liv, end den gør i forvejen.

- Der har i mange år været et stort biodiversitetstab i Danmark. En udvikling, der desværre endnu ikke er vendt. Så det er vigtigt at prioritere tiltag, som kan præge udviklingen i positiv retning, siger Annemette S. Johnsen i en pressemeddelelse fra kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlægsgartner skal give tankstationer visuelt pift

Se også:

Anlægsgartner skal give tankstationer visuelt pift

Hun er udvalgsformand for Teknik, Klima og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune.

- I har vi prioriteret indsatser, der spænder bredt, og som derfor samlet set bliver en stærk biodiversitetsindsats, siger hun.

Flere kvadratmeter i spil

Halvdelen af de i alt to millioner kroner går til at omlægge og udvikle kommunens grønne arealer, så de kan rumme mere biodiversitet.

Denne indsats tog for alvor fart sidste år under Miljøministeriets konkurrence "Danmarks Vildeste Kommune".

- Der er sket en stor udvikling på vores egne arealer gennem flere år, men især det seneste år, er det virkelig gået stærkt. Den indsats vil vi gerne skrue endnu mere op for i år, siger Annemette S. Johnsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I denne idrætspark er kommunebilerne skiftet ud med el-ladcykler

Se også:

I denne idrætspark er kommunebilerne skiftet ud med el-ladcykler

I den forbindelse nævner udvalgsformanden, at kommunen har rigtig mange kvadratmeter, for fortsat kan blive bragt i spil og udviklet på.

- Det betyder ikke, at alt græs skal gro vildt, men vi skal se på, hvordan vores arealer anvendes og tilpasse vores pleje til det, så der både er plads til biodiversitet og de aktiviteter, som borgerne bruger arealer til, siger udvalgsformand Annemette S. Johnsen.

Ti øvrige projekter

Den anden halvdel af millionbeløbet bliver fordelt mellem ti øvrige projekter i kommunen, og projekter spænder vidt.

Blandt andet er der afsat midler til at arbejde med biodiversitet i udvalgte områder, for eksempel rejsning af Sakskøbing Folkeskov, Bøtøskoven og arbejdet med Bøtø Nor.

Nedrivningsgrund bliver til sanselund

Se også:

Nedrivningsgrund bliver til sanselund

Derudover tager en del af projekterne udgangspunkt i leveforholdene for specifikke arter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det indebærer blandt andet optælling af ynglende flagermus, videre arbejde med projekt Glade Oddere og arbejdet med pleje af Det Falsterske Dige for at tilgodese flere sjældne sommerfugle.

Tilbage i 2020 prioriterede byrådet i Guldborgsund Kommune i alt 6,5 millioner kroner til biodiversitetsprojekter frem til og med 2024.