Lyt til artiklen:

Eco Log opgraderer sine skovmaskiner i 500-serien

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Eco Logs skovmaskiner i 500-serien har fået et løft på en lang række parametre.

Eco Log har opgraderet sine skovmaskiner i 500-serien. Opgraderingerne er blevet præsenteret i en række videoer, som producenten har offentliggjort.

Det første, man vil lægge mærke til på de nye skovmaskiner, er det nøgleløse system. Når du griber håndtaget låser maskinen automatisk op, såfremt du har nøglen på dig. Når døren er åbnet, starter maskinen. Derfor er der ikke behov for en fysisk nøgle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover udkommer de nye skovmaskiner med kontrolsystemet Eco Log NexSci. Med NexSci får maskinføreren et helt nyt interface, som ifølge Eco Log tager brugeroplevelsen til et nyt niveau. En af de største ændringer er, at alle maskinens funktioner er flyttet til ét enkelt display. Man har i øvrigt samlet funktioner såsom bakkamera og stereo i en ny, større enhed, som også inkluderer Android Auto og Apple CarPlay.

I kabinen finder man i øvrigt et helt nyt tastatur og nye joystick med 11 knapper, så man har adgang til flere af maskinens funktioner end tidligere.

Transmission og ydeevne

De nye maskiner har også fået ny transmission til den bagerste del og opdateringer til det hydrauliske system, der både giver øget hastighed og trækkraft til skovmaskinen.

De nye motorer til baghjulene er variable. Derfor har Eco Log kunnet justere forskydningen efter behov. Det har betydet, at man har kunnet udvikle en "anti-spin" funktion i det nye NexSci-kontrolsystem. Systemet monitorerer baghjulene og doserer automatisk trækkraft til det hjul, der har det bedste greb i underlaget.

Eco Log har udgivet i alt fire videoer på sin youtube-kanal, hvor man kan høre mere om opgraderingerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden fordel ved den nyudviklede anti-spin-funktion er, at EcoLog har kunnet simplificere det hydrauliske system ved at fjerne en masse ledninger og komponenter. Det giver ifølge Eco Log en bedre brændstoføkonomi på maskinen.

Hydrauliksystemet er i øvrigt blevet forenklet helt generelt for at dæmme op for eventuelle lækager.

Eco Log introducerer også en ny kran-ventil med fire sektioner i stedet for forgængerens seks sektioner. Det forkorter slangeføringen fra aggregatet og knækstyringen og skal blandt andet give bedre brændstofeffektivitet.

For at imødekomme fremtidige krav har Eco Log også flyttet maskinens knækstyring til en dedikeret ventil på hydrauliktanken. Udover smartere slangeføring giver det en glattere kørsel i skovbunden.

EcoLogs største skovmaskine 590 har desuden som den eneste fået en større aggregat-pumpe for at øge ydeevnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Servicevenlighed

For at minimere risikoen for at skidt og snavs finder vej ned i brændstoftanken har Eco Log flyttet påfyldningspunktet. Derudover har man forbedret brandsikringen.

Adgangen til motoren er også blevet opdateret. Man har blandt andet flyttet service-stigen, hvortil man har placeret et håndtag på hver side og lavet en platform, hvorfra man sikkert kan servicere motoren.