Lyt til artiklen:

VM i træklatring kommer til Danmark

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Der er dyst i fem discipliner, når verdensmesterskabet i træklatring finder sted i begyndelsen af september i år.

Det bliver med dansk jord under fødderne, når de bedste træklatrere i verden skal dyste om titlen som verdensmester til september i år.

Det oplyser Dansk Træplejeforening, der i samarbejde med foreningens svenske og norske kolleger skal stå for det praktiske omkring arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Verdensmesterskabet bliver afholdt i Fælledparken 10. og 11. september 2022 af International Society of Arboriculture, ISA.

Fem discipliner

Konkurrencen består af i alt fem discipliner, som er henholdsvis arbejdsklatring, redning, kasteline, hurtigklatring og Ascent Event. Ligeledes består konkurrencen af en master, som er en finale.

I disciplinen arbejdsklatring skal klatrerne rundt i træets krone til forskellige poster, og i disciplinen redning skal klatrerne redde en tilskadekommen og klatre ned fra træets krone.

Stor anerkendelse med VM i træklatring på dansk jord

Se også:

Stor anerkendelse med VM i træklatring på dansk jord

Når klatrerne dyster i disciplinen kasteline, skal klatrerne opsætte et reb i træets krone fra jorden, som de kan bruge til adgang i træet.

Når turen kommer til hurtigklatring, gælder det om at klatre hurtigst muligt op til træets top, og i disciplinen Ascent Event skal klatrerne klatre på reb op til en fastsat højde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem dommere

Det er klatrerne med flest point på tværs af de fem discipliner, som går videre i masteren.

Finalen begynder på jorden, hvorefter klatrerne, som er de fem bedste mænd og de tre bedste kvinder, skal op i træet og ud til forskellige poster, ned igen og derefter fjerne sit udstyr fra træerne.

Deltagerne bliver bedømt af et hold bestående af fem dommere ud fra et fast regelsæt. Klatrerne bliver bedømt på tid og alt, hvad de foretager sig.

Knap 3.000 tons sand kørt ind på VM-arena

Se også:

Knap 3.000 tons sand kørt ind på VM-arena

Verdensmesterskabet i træklatring, ITCC, blev afholdt for første gang i USA i 1976, og det er kun anden gang, at det finder sted i Europa. Første gang var i 1998 i England.

ISA er en international forening med afdelinger i mange lande. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til pleje af træer, herunder træer i byerne, samt at støtte forskning, uddannelse og udbrede faglig viden, oplyser Dansk Træplejeforening.