Lyt til artiklen:

Stor anerkendelse med VM i træklatring på dansk jord

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Efter VM i træklatring i Danmark følger en konference for branchen på den anden side af Øresundsbroen.

At VM i træklatring i år finder sted på dansk jord er en stor anerkendelse fra amerikanske International Society of Arboriculture, ISA, som afholder konkurrencerne.

Det fortæller en af arrangørerne af VM i træklatring fra Dansk Træplejeforening Steen Kristensen til Grøn Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder da rigtig meget, og det er en anerkendelse af, at vi gerne vil være med her i Danmark til trods for, at vi som land er en lille afdeling i den forbindelse, fortæller Steen Kristensen.

VM i træklatring kommer til Danmark

Se også:

VM i træklatring kommer til Danmark

Han uddyber det med, at der i USA er en afdeling for hver stat, og dermed er den danske afdeling, Dansk Træplejeforening, blot en ud af mange øvrige afdelinger rundt omkring i verden.

Det er første gang, at VM i træklatring finder sted i danske trækroner, og det er kun anden gang, at konkurrencerne bliver afholdt i Europa. Ellers foregår VM i træklatring typisk i USA, Canada og Australien.

To års ventetid

Det var dog planen, at verdensmesterskabet, også kaldet ITCC, skulle have fundet sted her til lands i 2020, men som så meget andet, blev det på grund af coronavirus, udsat, fortæller Steen Kristensen.

Derfor er det med stor glæde, at VM i Træklatring nu skal afholdes i år i Fælledparken i disciplinerne arbejdsklatring, redning, kasteline, hurtigklatring og Ascent Event samt en finale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer helt klart, at det bliver en succes. Det kæmper vi hårdt for, siger Steen Kristensen.

rich-media-4
Victoria Carstens og Anders K. Vinther er de nuværende danske mestre i træklatring. Foto: Dansk Træplejeforening.

Det er Dansk Træplejeforening, der står for alt det praktiske til arrangementet sammen med foreningens norske og svenske kolleger, imens ISA er ansvarlige for selve mesterskabet.

Af den grund har repræsentanter fra USA også krydset Atlanten for at godkende faciliteterne i Danmark såsom træerne i Fælledparken.

- Amerikanerne har været ovre med deres folk for at godkende træerne i Fælledparken, bekræfter Steen Kristensen.

Dansk deltagelse

Selve konkurrencerne i de fem discipliner finder sted 10. og 11. september, hvor hver afdeling, som for nogle vil være et land og andre en stat, stiller med en mandlig og en kvindelig deltager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra dansk side er det Anders K. Vinther og Victoria Carstens, som er de nuværende danske mestre.

I alt dyster cirka 70-80 mænd og 20 kvinder om titlen som verdensmester til september, fortæller Steen Kristensen.

Kun det halve

Når de sidst medaljer er delt ud ved VM i træklatring i Fælledparken, fortsætter arrangementet på den anden side af Øresundsbroen i form af en konference for branchen, fortæller Steen Kristensen.

Konferencen finder sted i Malmø i Sverige mandag 13. september og varer i fire dage.

Verdensmesterskabet i træklatring, ITCC, blev afholdt for første gang i USA i 1976, og det er kun anden gang, at det finder sted i Europa. Første gang var i 1998 i England.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ISA er en international forening med afdelinger i mange lande. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til pleje af træer, herunder træer i byerne, samt at støtte forskning, uddannelse og udbrede faglig viden, oplyser Dansk Træplejeforening.