Lyt til artiklen:

Dansk Timbersports-rookie snupper andenpladsen

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Timbersport konkurrencesæsonen begyndte på Elmia Wood. Det var den danske rookie-atlet, Bo Andersens, første konkurrence, og nybegynderen tog sølvmedaljen hjem efter imponerende præstationer i øksedisciplinerne.

Under verdens førende skovmesse, Elmia Wood, startede den nordiske Timbersports sæson med to konkurrencer - Nordic Trophy og Nordic Cup. Sidstnævnte fandt sted både fredag og lørdag, hvor den danske rookie-atlet, Bo Andersen, havde æren af at repræsentere Danmark for første gang, da han konkurrerede mod rookie-atleter fra både Sverige og Norge.

Rookie-atleten konkurrerede i fire discipliner, to økse- og to savdiscipliner. Bo Andersen var den rookie, ingen havde set komme - som den eneste danske atlet i konkurrencen, og den første danske rookie-atlet siden Nordisk Mesterskab 2018 i Roskilde. Danskeren endte på en andenplads ved både fredagens og lørdagens konkurrencer og fik en sølvmedalje med hjem efter imponerende præstationer i øksedisciplinerne, hvor han satte ny dansk rekord i Underhand Chop med tiden 51,16 sekunder og i Standing Block Chop på 44,58 sekunder.

- Jeg er tilfreds med min præstation. Mit kortsigtede mål er at fortsætte med at træne for at kunne slå den svenske atlet Edvin Karlsson og tage guldmedaljen hjem ved de kommende nordiske konkurrencer, siger Bo Andersen.

Nordisk konkurrence startskud

Under Elmia Wood blev Timbersports Nordic Cup afholdt på konkurrenceniveauerne PRO, Intermediate, Rookie og Women. Sverige kom på førstepladsen i alle konkurrencerne, og konkurrencen var de to første af fire. Næste konkurrence finder sted i Hamar, Norge, den 16.-17. juli, og slutter i Orsa, Sverige, den 6.-7. august. Efter alle fire konkurrencer, vil en endelig vinder blive kåret. I weekenden var der også Nordic Trophy, hvor PRO-atleter fra Norge og Sverige dystede om at kvalificere sig til European Trophy den 3. juli i Frankrig. Slutmålet er at kvalificere sig til World Trophy 2023, hvor verdens bedste atleter konkurrerer om at vinde den prestigefyldte Trophy titel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce