sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Effektivt nummerpladeopslag med Tjekbil

00:00
Hastighed: ???x
03:46

Hvis du går rundt med et ønske om at købe en bil der er brugt, så er det vigtigt at vide en del ting om bilen, før du endeligt gennemfører handlen

Der er nemlig ganske rigtigt flere fordele ved at købe brugte biler - heriblandt både de miljømæssige fordele, og de, der taler for pengepungen - men der er altså rigtigt mange vigtige informationer, som man skal have i mente, da disse kan være alt afgørende for bilens tilstand. Derfor bør du have et indgående kendskab til de aktuelle informationer der findes om bilen og dens historier.

Dette kan du heldigvis få lynhurtigt via et hurtigt og nemt nummerplade check af bilen på Tjekbil.dk, som er en side, hvor alle informationer omkring bilen er samlet på ét sted. Dette gør det så let som muligt at udvinde mest mulig viden om sin bil, inden man køber den, da nummerpladen må siges at kunne sladre om bilens historie. Her kan du finde alverdens informationer om alt fra bilens tidligere synsrapporter, som kan sladre om bilens historier, til mulig restgæld i bilen, som man helst ikke vil have med sig i handlen. Disse informationer er trukket fra Tinglysning, Skat, Trafikstyrelsen, Bilgalleri og Bilhandel.

Kend din bils fortid

Et godt overblik over bilen og dens historie er en god ide at have med sig, så man ikke pludseligt har købt katten i sækken. På denne måde undgår du ting som at bilen er løjet i bedre stand, end den egentligt er, da det desværre er et udbredt fænomen at snyde kilometertælleren i sin bil lavere, end den egentligt er, for at kunne sælge den til højere værdi. Det kræver nemlig ikke meget at snyde på dette punkt, og derfor er det en fordel at indhente informationer om det kilometertal, der er blevet registreret ved bilens seneste syn, så du kan sammenligne dette med sælgers oplysninger.

Du kan med Tjekbil ligeledes få adgang til teknisk info, afgifter, restgæld eller synsrapporter fra synshaller, samt man kan blive meget klogere på kilometertal og omregistrering af bilen.

Ved omregistrering af bilen bør man ligeledes overveje, om bilen snart skal synes, samt man har mulighed for at se, hvornår den sidst har været en tur forbi synshallen. Dette blandt andet fordi det er nødvendigt at bilen løbende får de nødvendige godkendelser i forbindelse med periodiske syn. Dette periodiske syn skal ske på alle biler hvert 2. år, med henblik på at sikre køretøjet i forbindelse med at sikre et bedre miljø - derfor bliver der foretaget kontrol af dit køretøjs røg-, kulilte- og støjudledning. Det er altså derfor vigtigt at tage højde for, hvornår den sidst er synet, da disse ting skal være i orden ifølge Færdelsstyrelsen og EU-reglerne. Ligeledes kan det være en god ide at kigge synsrapporten igennem, fordi bilen kun kan godkendes, hvis den er sikkerhedsmæssig forsvarlig og ikke sviner miljøet mere end de grænseværdier, der er sat for bilen - og der er jo ingen af os, der gider køre rundt i en bil, som sviner miljøet mere end lovligt.

Undgå gæld og biltyveri

En anden yderst vigtig grund til, at du skal tjekke din bil på Tjekbil.dk, er at du kan overtage en andens gæld, hvis der er gæld i bilen, når man køber den. Det vil altså sige, at hvis dit navn står på slutsedlen, så er det også dig, der er økonomisk ansvarlig for at afvikle gælden i bilen. Og det eneste, der er mere trættende end at betale af på sin gæld, må da være at betale af på en andens gæld. Derfor er det altså vigtigt at have et godt overblik over bilen og dens eventuelle restgæld, hvilket du kan få igennem Tjekbil og en supplering af Bilbogen, som du i øvrigt altid bør tjekke, hvis du er i gang med at købe bil, motorcykel eller campingvogn af andre private personer.

Du kan ligeledes igennem Tjekbil.dk også undgå at købe en stjålet bil, da du igennem et nummerplade check på siden også har mulighed for at tjekke den reelle ejer af bilen, via indtastning af bilens nummerplade. Hvis denne ikke stemmer overens med ham eller hende, der forsøger at sælge dig bilen, bør du i den grad stille spørgsmålstegn, før du ender med en bilhandel, hvor du potentielt kan blive stemplet som biltyv.